EUR: 353,31 Ft
CHF: 328,02 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Aktuális

Ezek a Momentum legnagyobb bűnei

Sokak szerint a magyar politikai élet egyik legkártékonyabb képződménye a Momentum Mozgalom. Fekete-Győr András pártja megalakulása óta botrányt botrányra halmoz, a Lokál ezeket gyűjtötte csokorba.

Álomgyilkosság


2017 januárjában a budapesti olimpia megfúrásával indított a Momentum, amikor aktivistái a NOlimpia kampány keretében aláírást gyűjtöttek a 2024-es fővárosi játékok megrendezése ellen. Jellemző, hogy habár egyértelműen az olimpia ellen kampányoltak, azóta is folyamatosan azt hazudják, hogy ők csak népszavazást akartak a témáról. Fekete-Győr Andrásék álomgyilkossága végül sikeres és eredményes volt: Budapesten nem lesz olimpia, viszont a Momentummal igen jó kapcsolatot ápoló migránsbarát Emmanuel Macron francia elnök örülhet, hiszen a 2024-es játékokat Párizsban rendezik.

 

 

Utálják a vidékieket


A Momentum elnökségi tagja, az egykori SZDSZ-es Mécs Imre fia, Mécs János gyomorforgató írásban szidta a vidékieket. Az értekezésében így ír a vidékiekről: „Istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg minden okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni…”

 

Botmixeres Cseh Katka

 

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője születésnapja alkalmából szervezett gyűjtést a Planned Parenthood (PP) nevű amerikai szervezet részére saját Facebook-oldalán. A PP az Egyesült Államok legkiterjedtebb abortuszklinika-hálózata. A leírásban Cseh Katalin azt írta, hogy a Planned Parenthood küldetése „sokat jelent számára”. Ez egyébként azért is fura, mert Cseh szülész-nőgyógyász végzettséggel rendelkezik.

A Katkának is becézett politikus korábban a Klubrádióban csak jót nevetett, amikor beszélgetőtársa, Papp Réka Kinga feminista aktivista botmixerhez hasonlította az abortuszt. Cseh azt mondta, hogy a gusztustalan kifejezést „elterjeszti a kis köreiben”.

 

Zaklathatott Donáth Anna apja

Donáth Anna momentumos EP-képviselő apja, Donáth László evangélikus lelkész szexuális zaklatási botrányba keveredett, az ügyben azóta meg is gyanúsították. A korábbi MSZP-s képviselőt a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház egyik női dolgozója azzal vádolta, hogy fogdosta, alányúlt, és megfogta a melleit. Donáth Lászlót aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel gyanúsítják.

Nem támogatták a magyar jelölteket

A Momentum elnöke Kolozsváron részt vett az USR–PLUS pártszövetség rendezvényén, ahol Dan Barna román elnökjelölt mellett kampányolt, románul is. Ezt annak tudatában tette, hogy volt magyar jelölt is, az RMDSZ-es Kelemen Hunor személyében. Cseh Katalin szintén román párt mellett kampányolt az erdélyi Nagyszebenben. Donáth Anna a felvidéki Révkomáromban állt ki egy szlovák párt mellett. Elmondása szerint „lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk”.

Brüsszelben áskálódnak

Az EP-képviselő az amerikai kongresszushoz szaladt feljelenteni Magyarországot a jogállamiság miatt. Facebook-bejegyzése szerint az EU mellett a NATO-nak is szerepet kell vállalnia a jogállamiság normáinak kikényszerítésében – akár a NATO-országokon belül is. Az, hogy külföldi segítséggel buktatnák meg a kormányt, nem új keletű, ugyanis az Európai Parlamentben is folyamatosan hazánk ellen dolgoznak, a Gyurcsány-párti képviselőkkel együtt. Donáth Annával együtt igyekezett megakadályozni Cseh, hogy Várhelyi Olivér uniós biztos legyen. Bár Trócsányi Lászlót még sikerült megbuktatniuk, Várhelyi elleni áskálódásuk nem ért célba, és megkapta a nagyon fontos bővítési és szomszédságpolitikai biztosi pozíciót.

 

Költségvetési csalás miatt nyomoznak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Momentum kampánytámogatási ügyében. Az adóhatóság a párt Múzeum körúti székhelyén házkutatást is tartott, és lefoglalt adathordozókat. Az Állami Számvevőszék a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése során megállapította, hogy a Momentum mintegy 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta.

Meggyalázták a karácsonyt

Fekete-Győr András szenteste előtt bizonyította, hogy pártjának semmi sem szent, még a karácsony sem. A pártelnök azt javasolta híveinek, hogy az ünnepi asztalnál mindenképpen igyekezzenek meggyőzni „idős, megtévesztett” jobboldali rokonaikat arról, hogy ne a Fideszt támogassák. Azt is tanácsolta nekik, hogy programozzák át a tévécsatornáikat, és például a migránspárti RTL Klubot helyezzék az 1-es csatornára, számítógépük kezdőlapjára pedig a szintén ellenzéki propagandát toló Indexet rakják. Arról nem érkeztek hírek, a momentumosok hány család karácsonyát tették tönkre azzal, hogy a „fenyőfa alatt” összevesztek a politikán.

Kapcsolódó Cikkek