2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Ezek lesznek a legfontosabb témák a Fidesz évadnyitó frakcióülésén

Február 12-13-án, Balatonfüreden tartják szokásos, évadnyitó kihelyezett frakcióülésüket a Fidesz országgyűlési képviselői – írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

A lap információi szerint a tanácskozáson szó lesz arról, hogy “minden olyan törvényt felül lehetne vizsgálni, amely az emberek jogos igazságérzetét sérti”.


Kiemelten foglalkoznak majd a “börtönbiznisz” megszüntetésével és a feltételes szabadságra bocsátás szabályainak szigorításával.

Az utóbbi időszak botrányai szintén napirendre kerülnek, például a Szeviép-ügy, amelyről a Magyar Nemzet úgy fogalmazott, hogy “az ítéletet hozó, illetve az eljárást szignáló bírók összeférhetősége és pártatlansága is megkérdőjeleződött”.

Varga Judit tárcavezető szerdán bejelentette a közösségi oldalán, hogy az Igazságügyi Minisztérium sürgősséggel elkészítette a szükségesnek tartott jogszabály-módosítások előterjesztéseit a győri gyermekgyilkosságot követően elrendelt átfogó kormányzati vizsgálat eredményeként készült jelentésben meghatározottak szerint – idézte fel a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó Cikkek

  • 250 milliárd a Magyar falu programra

    250 milliárd a Magyar falu programra

    A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.