2020. július 07., kedd
Apollónia

Sport

Faragó Ricsi törzsvendégnek számít a Super Bowl-on

Faragó Richard visszatér a Miami Gardens stadionba. A Sport TV riportere 2007-ben járt először a floridai nagyvárosban, hogy beszámoljon az  amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjéről, a Super Bowl-ról. Azóta már törzsvendég a finálékon.

Az amerikaifoci rajongói előtt nyilván ismert, hogy az NFL 2019-es szezonját záró nagydöntőt – magyar idő szerint – február 3-án, fél egykor rendezik Miamiban. A Kansas City Chiefs–San Francisco 49ers találkozót a Sport Tv Faragó Richard vezett kicsiny stábja élőben közvetíti, sőt 22 órától felvezető műsorral is jelentkezik. A riporter 2007 óta járja a Super Bowl döntőket, először – éppúgy, mint most – szintén Miamiból jelenkezett.


– Ez lesz a tizennegyedik döntőm, szóval már szereztem némi tapasztalatot, bár még most is izgalommal vegyes várakozás van bennem – nyilatkozta a Lokálnak Faragó Richard. – Igaz, ez az izgalom az évek során átalakult, hiszen nagyjából tudom, mi vár rám, de a csodálat, az imádat most is ugyanaz, mint első ízben.

epa08143279 San Francisco 49ers quarterback Jimmy Garoppolo (L) hands off to Raheem Mostert durign the second half od their NFC Championship game at Levi’s Stadium in Santa Clara, California, USA, 19 January 2020.  EPA/JUSTIN LANE

epa08148877 A view of ongoing preparations during a media tour of the Hard Rock Stadium ahead of the American Football NFL Super Bowl LIV game Miami Gardens, Florida USA, 21 January 2020.  EPA/RHONA WISE

Annál is inkább, mert az amerikai szervezők nem úgy néznek a kicsiny magyar stábra, mint az ősi, mongol böh barlidah birkózás hívei a CNN véletlenül Ulan Batorba tévedt riportereire. Nagyon is megbecsülik a messze földről jött érdeklődőket, hiszen érdekük a sportág világméretű elterjesztése.


– Nincs különbség a magyar és az amerikai riporterek között, nagyjából ugyanolyan lehetőségeink vannak nekünk is, bárkivel beszélhetünk. A szurkolók itt is élnek, halnak a csapatukért, de talán nem fogják ki a lóerőket a buszokból kocsikból az utcán, ha győznek. Azt azért csendben elárulom, hogy most én is egy picit elfogult leszek, mert a régi kedvencem, a Kansas City is ott lesz a döntőben.

 

54.

Kapcsolódó Cikkek