2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Extra

Felajánlotta agyát a Monty Python legendás komikusa

A múlthéten elhunyt Terry Jones halála előtt felajánlotta agyát a Londoni Egyetem Neurológiai Intézetének. 

A január 24-én elhunyt 77 éves színész évek óta súlyos demenciával küzdött. Állapotának romlását orvosok és tudósok hada követte figyelemmel. Jones pedig szerette volna a halála után is segíteni munkájukat, ezért felajánlotta agyát a londoni egyetemnek. A család pedig eleget tesz Terry utolsó kívánságának.

“Az agyszövet tanulmányozása elősegíti majd Terry Jones állapotának megértését. Az ilyenfajta felajánlás nem gyakori, ezért hihetetlenül értékes” – nyilatkozta az esettel kapcsolatban Thomas Warner egyetemi igazgató.

Profimedia

Kapcsolódó Cikkek

 • A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  Szinte mindenki ismeri VI. György brit király történetét (már csak a 4 Oscar-díjas A király beszéde című nagysikerű filmből is, Colin Firth remekbe szabott alakításával), aki annak köszönhetően lett uralkodó, hogy bátyja, VIII. Eduárd a trón helyett inkább a szerelmet választotta. Györgynek pedig nem csupán a monarchia megtépázott hírnevét kellett rendbe hoznia, de a II.

 • Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Joshi Bharat vezetésével új, saját gyártású műsort indít a LifeTV. Július 20-tól minden hétköznap 17:00-kor kerül képernyőre az Őszintén!

 • Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  A járvány idején is rengeteg kutyus került menhelyre, de sok négylábú talált gazdira is. A Rex Állatszigeten is pörgött az örökbefogadás a karantén alatt, de a szabályokon szigorítani kellett, ugyanis volt olyan, aki csak azért akart állatot tartani, hogyha Magyarországon is bevezetik a kijárási tilalmat, legyen indoka kimozdulni.