EUR: 334,70 Ft
CHF: 314,35 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Belföld

Felháborító! Ezt művelték a frissen felújított Vörösmarty térrel Karácsonyék – Fotók!

Alig múlt el négy hónap, hogy az V. kerület önkormányzata saját és kormányzati pénzen felújíttatta a Vörösmarty és a Podmaniczky teret, amit aztán nyomban „bekebelezett” az új Karácsony-féle fővárosi vezetés. Elkeserítő és felháborító, hogy alig 120 nap alatt mennyire hagyták tönkremenni Budapest két fontos „főterét” – számol be a Ripost.

Nem törődnek szinte semmivel, letört kövek, a burkolatba ivódott olaj, kiszakadt vezetékek, mocskos szeméttárolók, a látvány elkeserítő. Nemcsak a turisták nézik döbbenten, mi lett Budapest központjából, de joggal háborognak az V. kerület lakosai is. Hiszen az ő pénzükből lett mindaz gyönyörűen felújítva, amit most Karácsony Gergelyék hagynak tönkremenni.


A legtöbb kárt a Fővárosi Önkormányzat által szervezett, de teljesen kontrollálatlan karácsonyi vásár okozta, a bódésok ezúttal azt csináltak, amit akartak. Senkit nem érdekelt semmiféle súlykorlátozás, a túl nehéz bódék több helyen megrogyasztották, sőt összetörték a díszburkolatot. A pecsenyesütőket sem tartotta kordában senki, a kiömlött olaj vastagon beleívódott a kövezetbe – tudatja a portál.

A kontroll, az ellenőrzés hiánya volt végső soron annak is az oka, hogy több helyen a márvány is megsérült. Ráadásul a kosz, a mocsok eltakarítása ijesztően vontatottan zajlik. Három héttel a vásár bezárása után még csak meg sem kísérelték az igazi nagytakarítást. A keletkezett kár egy része ráadásul jóvátehetetlen: maradandó, súlyos sérüléseket szenvedett a frissen felújított, gyönyörű tér.


Kapcsolódó Cikkek