2020. július 10., péntek
Amália

Extra

Féltik Gesztesi szívbeteg anyukáját

Gesztesi Károly tragikus halála gyermekein túl édesanyját viselte meg a leginkább. Zsuzsa néni mindenkitől elzárkózva, a hit segítségével próbálja feldolgozni szeretett fia elvesztését. Családja attól tart, hogy az idős asszony szívproblémái miatt belebetegszik a gyászba. 

Gesztesi Károly január 4-ei váratlan halála gyermekein túl édesanyjának is hatalmas fájdalom, hiszen nincs annál rosszabb, mint mikor egy szülőnek kell eltemetnie gyermekét. Zsuzsa nénit nagyon félti családja komoly szívproblémái miatt. Fia elvesztését is egy rokon felügyeletével tudatták vele, nehogy rosszul legyen a hír hallatán.


Németh Sándor, a Hit Gyülekezet vezetője számolt be a Ripostnak az idős asszony állapotáról. Zsuzsa néni teljesen összetört, jelenleg mindenkitől elzárkózva, a hit segítségével próbálja feldolgozni a tragédiát.

„Zsuzsa asszony az egyházunk egy hitében rendíthetetlen és nagyon erős tagja, és ez a hit ad most neki erőt. A tragédia hírét hallva felkerestem őt, és biztosítottam arról, hogy a Hit Gyülekezete minden értelemben mellette áll, és támogatja őt és persze a család többi tagját is” – kezdte a lapnak az alapító.


A színész és Németh Sándor szoros kapcsolatban álltak, amióta zűrös időszaka után Gesztesi 2016-ban csatlakozott a gyülekezetéhez. A hit segítségével Gesztesi rendbe tette életét, és főiskolai tanulmányait is elkezdte. Legnagyobb vágya pedig az volt, hogy a nehézségek után bizonyíthasson szeretteinek.

„Nagyon friss még Károly elvesztése, de természetesen rengeteget beszélünk róla a gyülekezetben, hogy mit is tehetnénk ebben a szörnyű helyzetben. Az is felvetődött, hogy saját halottunknak tekintjük őt, de ezzel kapcsolatban egyeztetnünk kell a rokonaival, hiszen a végső döntés az övék kell legyen ebben a kérdésben is” – tette hozzá Németh Sándor a Ripostnak.

Kollégái a keresésére indultak

Gesztesi Károly épp kollégáihoz tartott, mikor vezetés közben szívinfarktust kapott. A Bánfalvy Stúdióval készültek egy előadásra Szegeden, a színész pedig a találkozópontra sietett, ahonnan együtt indultak volna tovább vidékre. Gesztesi a tragédia előtt még a társulat producerével is beszélt telefonon.  „Olyasmit mondott, hogy »Csabikám, jó a forgalom, mindjárt ott leszek«. Szegedre mentünk volna, a busznál vártuk. Úgy negyven percig nem tudtuk, hogy mi van. Talán defekt, kereket kell cserélni, vagy kifogyott a benzin. A telefont nem vette fel, ezért Csaba Mezei Réka Lédával elindult megkeresni. Hallották, hogy valami baleset van a Ferdinánd hídnál. Odaértek a helyszínre, beszéltek a rendőrökkel. Akkor, ott tudták meg, mi történt” – mesélte a Borsnak Bánfalvy Ágnes, a stúdió vezetője, aki jelenleg a társulat néhány tagjával Balatonra utazott, hogy közösen dolgozzák fel szeretett kollégájuk elvesztését.


MTVA Fotó: Zih Zsolt

Kapcsolódó Cikkek