2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Fidesz: Gyurcsányék szegregálták a roma gyerekeket és elszegényítették a családokat

Azok a Gyurcsányék beszélnek, akik szegregálták a roma gyerekeket és elszegényítették a családokat – reagált a Fidesz csütörtökön közleményben Niedermüller Péter (DK) nyilatkozatára.

Az ellenzéki politikus, a VII. kerület polgármestere sajtótájékoztatóján azt mondta: a Demokratikus Koalíció azt kéri, hogy a nehéz sorsú gyermekek minden lehetséges segítséget kapjanak meg az oktatásuk során.


A Fidesz a közleményében azt írta: “elképesztő, hogy azok a Gyurcsányék beszélnek, akik kormányzásuk idején szegregálták a roma gyerekeket, többek között Gyöngyöspatán is, és elszegényítették a családokat”. Százezreket hagytak segélyen, munka nélkül tengődni és még sorozatos megszorításokkal is elszegényítették őket – tették hozzá.

A Fidesz kormányzása óta – mint írták – segély helyett munkából élnek a legalacsonyabb iskolázottságúak is, jelentősen nőtt a romák foglalkoztatása és tanulási aránya, 1,3 millióval kevesebb embert fenyeget a szegénység, a szegénységben élő gyermekek létszáma megfeleződött. Továbbá támogatják, hogy az oktatásban hátrányt szenvedett gyöngyöspatai gyermekeket oktatási programokkal kárpótolják – áll a Fidesz közleményben.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek