EUR: 338,02 Ft
CHF: 318,02 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Életmód

Fogerősítő ételek

Vannak olyan zöldségek, gyümölcsök és egyéb hozzávalók, melyek természetes összetevőiknek, valamint a bennük található vitaminoknak köszönhetően szépen fehérítik a fogakat, ráadásul hozzájárulnak az íny egészségéhez és a gyulladások megelőzéséhez is.

Profimedia

 

 • A magas rosttartalmú zöldségek és gyümölcsök tisztító hatásúak, ugyanis fokozzák a nyálelválasztást. A megfelelő nyáltermelés helyes szájápolási szokásokkal párosulva a leghatékonyabb természetes védelem az ínybetegségek és a fogszuvasodás ellen.
 • A fekete és a zöld teában lévő jótékony polifenolok  ártalmatlanítják a dentális plakkokban lévő baktériumokat. A fekete tea esztétikai bosszúságot okozhat, hiszen elszínezheti a fogakat.
 • A tejtermékek is fokozzák a nyálelválasztást, a bennük lévő kalcium és foszfor pedig mérsékli a fogak ásványianyag-veszteségét, ezáltal csökkenti a fogszuvasodás kockázatát.
 • Fogbarát valamennyi cukormentes rágógumi és a fluoridtartalmú élelmiszerek.

 

A helyes szájápolás
Naponta legalább kétszer mossunk fogat, és egyszer használjunk fogselymet is. Étkezés után segít, ha vizet iszunk vagy a szánkat alaposan kiöblítjük. Cukros ételeket nassolás helyett inkább egy főétkezés részeként fogyasszunk, az étel- és italfogyasztások között pedig legalább két órát várjunk, hogy a nyál kifejthesse tisztító hatását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez vár a gyerekre a középiskolai szóbeli felvételin

  Ez vár a gyerekre a középiskolai szóbeli felvételin

  A héten megkezdődtek a középiskolai szóbeli felvételik. Mivel két különböző általános iskola jeles bizonyítványa között lehet  tudásbeli különbség, a szóbelin viszont a tanulók megmutathatják, hogyan feleltek meg a követelményeknek.

 • Az irodai elrendezés pszichológiája

  Az irodai elrendezés pszichológiája

  A hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen a jó elrendezésű iroda. Nem mindegy hogy, milyen helyiségben, hány ember dolgozik együtt. Fontos mehatározni, hogy közös-e a munkaterület, vagy teljesen más részét végzik el az ott dolgozók a munkafolyamatnak?

 • Élessze újra növényeit!

  Élessze újra növényeit!

  Sok háztartásban télen elszáradnak a cserepes növények. Ez gondot okozhat, mert a levegő nem frissül és a szoba megszokott dísze is elpusztul. Ettől elég szomorú lesz a lakás.

 • A szemvidítófű lelket is vidítja!

  A szemvidítófű lelket is vidítja!

  A természet évszázadok óta kínál megoldásokat különféle testi bajokra. Kevéssé ismerjük őket, főként a modern gyógyszer tudomány fejlődésével háttérbe került a hatásuk.