2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Belföld

Folytatódik az ápolói béremelés és a nővérszállók fejlesztése

A januári emelés után novemberben újabb ütemben nő a szakdolgozók, illetve immár a védőnők bére is – jelentette be Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

– Az Európai Unió támogatásával 9 milliárd forint felhasználásával 16 nővérszállót újítanak fel, és négy új épül; emellett további nyolc szálló építéséről született döntés. Mindezek keretében csaknem 2500 szakdolgozó lakhatási feltételei javulnak – mondta a kormánypárti politikus.


Az ápolói mesterképzést szolgálja a Mihalicza-ösztöndíj program, és elindult a felsőfokú alapképzést támogató ösztöndíjrendszer is. Az államtitkár elmondta, hogy 2022-ben további bérfejlesztés várható.

– A kormány elkötelezett az egészségügy humánerőforrás-fejlesztése iránt, ezért folytatódnak a béremelések, és tovább fejlesztik a nővérszállók hálózatát is – mondta Csiki Zoltán. Hangsúlyozta, hogy 2020 mérföldkő a szakdolgozók és az ápolási szakma egésze számára, mert az évet az Egészségügyi Világszervezet a nővérek és szülésznők évévé nyilvánította.

Kapcsolódó Cikkek