EUR: 355,07 Ft
CHF: 332,47 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Miskolc

Folytatódnak az útfejlesztések

Eger – Az idén lezáruló beruházásoknak köszönhetően Eger és Sopron négysávos úton lesz elérhető, az M0-tól Abonyig elkészül az M4, kiépül a második sztrádakapcsolat Románia felé, az autósok birtokba vehetik az új komáromi Duna-hidat is. A gyors és kényelmes közúti elérhetőség alapvetően befolyásolja egy-egy országrész vagy térség gazdasági fejlődését, élhetőségét – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

A magyar gazdaság jobb teljesítményének köszönhetően a 2016 és 2024 közötti időszakban a közúthálózat korszerűsítésére szánt 3200 milliárd forint nagyobbik felét, 1800 milliárd forintot hazai forrásból tudják előteremteni. Az ITM szakpolitikai intézkedéseinek fő céljai a megyei jogú városok és a kiemelt gazdasági területek bekapcsolása a gyorsforgalmi hálózatba négysávos utakkal, az autópályák és autóutak elvezetése a határig a szomszédos országok kapcsolódó fejlesztéseihez igazodó ütemben.


M25: Idén elkészül a déli szakasz

2010 óta összesen mintegy 500 kilométer autópálya vagy autóút épült meg Magyarországon, a közúthálózat bővítése pedig lendületesen folytatódik 2020-ban is. Az M25-ös déli, M3-ig tartó szakaszának átadásával Eger bekerül az ország vérkeringésébe.

A szaktárca stratégiai célja, hogy Magyarország bármely településéről 30 percen belül elérhetővé váljon egy négysávos útszakasz.

Kapcsolódó Cikkek