2020. április 08., szerda
Dénes

Sport

Fucsovics otthonosan mozog Melbourne-ben

Tovább menetel Melbourne-ben Fucsovics Márton, bejutott a harmadik fordulóba, miután 6:4, 6:4, 6:3-ra verte az olasz Jannik Sinnert. Babos Tímeának nem megy ilyen jól, kikapott lengyel ellenfelétől.

EPA/ROMAN PILIPEY


MTI/EPA/Roman Pilipej

A magyar teniszező nagy lendületet vett az Australian Openen, miután az első fordulóban megverte a ranglista 13. helyén álló Denis Shapovalovot. A következő kanyarban a tizennyolc éves olasz ellenfele sem állította áthághatatlan akadály elé, 2 óra 16 perces mérkőzésen nyert.


– Remekül sikerült felkészülni Jannikból, kicsit magamra ismertem benne, mert 18 évesen én is próbáltam leütni az ellenfelet a pályáról, és nagy nyerőket ütni – nyilatkozta a Tennis love and game oldalnak a magyar játékos. – Most, lassan 28 éves fejjel már máshogy gondolkodom, próbáltam variálni a játékot, a nagy szélben minél több első szervát beütni, és felnőttesen játszani. A 20 éves Shapovalov elleni első körös győzelmem után elhittem, hogy meg tudom verni ezeket a fiatal játékosokat, mindkettejük ellen azt éreztem, hogy én vagyok a nagyfiú, és meg kell mutatnom nekik.

Fucsovics elárulta, érzi, hogy „fekszik” neki a labda és a pálya, és sokat segítettek neki a magyar szurkolók, a sok „hajrá, Marci”-tól szinte otthon érezheti magát. A következő fordulóban az amerikai Tommy Paul (80.) vár rá a 32 között, aki a 18. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovot búcsúztatta. Fucsovics 2018-ban a 4. körig jutott, ahol Roger Federer állította meg.

Sajnos, Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott, miután 6:3, 6:2-re kikapott a lengyel Iga Swiatektől.

Kapcsolódó Cikkek