2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Szekszárd

Gereben Lívia jól van, és visszatérne

Gyógyultnak érzi magát, és a következő idényben visszatérne a pályára Gereben Lívia, az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabdázója, akinél tavaly májusban leukémiát diagnosztizáltak.

Gereben Lívia (középen) mindent megtesz, hogy legyőzze a leukémiát MTI/Krizsán Csaba

A húszéves kosaras az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, hogy több mint 100 napja túl van a sikeres transzplantáción, és nagyon jól érzi magát.


– A véreredményeim nagyon biztatóak, ami fontos a volt betegségemmel kapcsolatban. Én ugyanis már teljesen gyógyultnak érzem magam – fogalmazott, azzal egészítve ki, hogy az immunrendszere még nincs rendben, így eléggé a családi házhoz van kötve, kis kinti sétákkal. Arra a kérdésre, hogy mikorra tervezi a visszatérését, azt mondta, az orvosától már megkapta rá az engedélyt, de minden alkalommal türelemre inti, mert „ez a transzplantáció szinte komolyabban megviseli a szervezetet, mint egy szívtranszplantáció”.

– A következő szezonban, szeptember körül szeretnék pályára lépni, és a nyáron már szeretnék együtt edzeni a lányokkal. Addig is folyamatosan egyénileg, a saját ritmusomban kapom a programot az erőnléti edzőmtől. Alig várom már, hogy visszatérhessek a pályára, de még ebben a szezonban mindenképpen szeretnék a kispadra leülni – árulta el a fiatal játékos, aki tavaly tagja volt az Európa-bajnokságra készülő válogatott bő, 18 fős keretének.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.