2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Extra

Gyász! Elhunyt Jacques Dessange, a filmsztárok fodrásza

Meghalt 94 éves korában Jacques Dessange, Marlene Dietrich, Liz Taylor, Ava Gardner és más filmsztárok fodrásza – közölte ügyvédje az AFP hírügynökséggel.

A nemzetközi hírű fodrász-vállalkozó január 7-én hunyt el.


Dessange-ot nemcsak a filmsztárok frizurái tették híressé: világszerte árulják hajápolási termékeit, valamint 43 országban több mint 1700 szalonja működik. Nevéhez fűződik a coiffé-decoiffé vágástechnika, amitől a frizura természetesnek, “rendetlennek” hat.

A szakmát apja üzletében tanulta Souesmes-ben, majd 1945-ben Párizsba költözött, ahol – a nehéz kezdet után – Hubert-ről Jacques-ra változtatta a nevét, majd 1954-ben saját szalont nyitott a híres Champs-Élysées sugárút közelében.

Olyan filmcsillagok jártak hozzá, mint a francia Brigitte Bardot, Jeanne Moreau vagy az amerikai Jeas Seberg.

A hatvanas években hivatalosan is a cannes-i filmfesztivál fodrásza lett és további világsztárok, köztük Liz Taylor, Marlene Dietrich és Ava Gardner frizurájit készíthette.

Első szalonjának nyitása után ötven évvel, 2004-ben kisebbik fiára, Benjaminra hagyta birodalmát. Eltérő elképzeléseik miatt azonban összevesztek, Dessange 2011-ben a szakításról könyvet jelentetett meg Le Complot (Az összesküvés) címmel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méhek nélkül nincs élet!

  Méhek nélkül nincs élet!

  A méhek kipusztulását állítólag az emberiség csupán négy évvel élné túl, de reméljük az Albert Einsteinnek tulajdonított mondat, sosem válik valósággá. Mindenesetre a méhekre vigyáznunk kell, nélkülük igazi élelmiszerkatasztrófa köszöntene be, nem lenne többek között alma, narancs, citrom, sőt még paprika sem.

 • Új Jóbarátok rész jön a régi sztárokkal!

  Új Jóbarátok rész jön a régi sztárokkal!

  Egy epizód erejéig újra összeáll a Jóbarátok régi sztárszereposztása. A 15 éve befejeződött népszerű sorozat új részét a májusban induló HBO Max streamingszolgáltató rendelte meg.

 • Ma este lesz A Dal 2020 első elődöntője

  Ma este lesz A Dal 2020 első elődöntője

  Ma este lesz A Dal 2020 első elődöntője. A Duna Televízió és a Duna World csatornáján kilenc produkciót láthatnak a nézők a 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban.