EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Sport

Gyász! Meghalt Kobe Bryant amerikai kosárlabdázó

Helikopter balesetben életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai kosárlabdázó – jelentette az amerikai TMZ hírportál.

A honlap szerint Bryant magánrepülőgépén utazott a Kalifornia állambeli Calabasasban, amikor eddig ismeretlen okokból megtörtént a tragédia. A Los Angeles-i sheriff a Twitteren megerősítette a balesetet, hozzátéve, hogy öt ember halt meg, az utasok közül a tragédiát senki nem élte túl. Az áldozatok nevét azonban nem hozta nyilvánosságra – közölte az MTI.


Nemzeti Sport beszámolója szerint Kobe Bryant – aki már játékosként is rendszeresen Sikorsky S-76-os típusú helikopterével utazott, többek között a Los Angeles Lakers mérkőzéseire is a Staples Centerbe – és négy további ember tartózkodott a helikopteren, amely eddig ismeretlen okokból lezuhant, és kigyulladt.

Az ABC hírcsatorna beszámolója szerint helyi idő szerint reggel 10 órakor (magyar idő szerint 19 órakor) a dél-kaliforniai Calabasasban zuhant le a Sikorsky S-76-os típusú helikopter, fedélzetén öt emberrel. A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a lezuhant gép azonnal kigyulladt.


A balesetet senki sem élte túl, a TMZ információi szerint Vanessa Bryant, a legendás kosárlabdázó felesége nem volt a járművön. Az egykori sportoló felesége mellett négy gyermekét, Giannát, Nataliát, Biancát és Caprit hagyta hátra.

A baleset okát egyelőre vizsgálják.

Kobe Bryant 2016-ban vonult vissza, egész profi pályafutása alatt a Los Angeles Lakers szolgálatában állt, az 1996-os draft után 20 évet húzott le a csapatban. Ötszörös bajnok, kétszer választották a döntő MVP-jének. Az NBA valaha volt egyik legjobb játékosának tartották, 18-szor szerepelt az All Star-csapatban, 2008-ban az alapszakasz legértékesebbjének is megválasztották. A Lakers mindkét mezszámát (8. 24) visszavonultatta.

Bryant tavaly augusztusban töltötte be a 41. életévét, karrierje során 1996 és 2016 között a Los Angeles Lakerst erősítette. A csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) lett bajnok az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA), kétszer (2009, 2010) a döntő legjobb játékosának is megválasztották, 2008-ban ő lett a bajnokság legjobbja, míg 18 alkalommal vett részt az All Star-gálán.
Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban bizonyult a legjobbnak az olimpiai játékokon.

Kapcsolódó Cikkek