EUR: 339,50 Ft
CHF: 319,47 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Belföld

Hamis papírokkal érkezett Európába az erőszakoló szomáliai

Zavaros történettel, norvégiai nagynéniről szóló mesével, piacon vett hamis papírokkal érkezett Európába még 2015 januárjában az a migráns, aki két napja hajnalban megerőszakolt egy védtelen fiatal lányt Budapesten, a VII. kerületben – tudta meg a Ripost.

Amint a Lokál is beszámolt róla, január 20-án egy szomáliai migráns megerőszakolt egy magyar diáklányt az éj leple alatt a Kéthly Anna téren. A férfit fél nap alatt elfogták. A Ripost megtudta, hogy az elkövető, Ahmed H. B. 2014 decemberében repülővel érkezett Európába Kenyából, kenyai papírokkal, de ezek valódisága megkérdőjeleződött, így többféle verziót is előadott a hatóságoknak kilétéről.


A migráns előbb a Norvégiába történő bejutással próbálkozott, egy ott élő nagynénire hivatkozva, de végül kiutasították az országból. A kenyai repülő, amellyel eredetileg érkezett, Budapesten landolt, így a magyar fővárosba küldték vissza. A magyar hatóságokban nyomban erős kétely támadt Ahmed H. B. igazi személyazonossága és kenyai papírjainak valódisága kapcsán. A sokadik kihallgatást követően már azt vallotta, hogy a papírjai nem valódiak, azokat Kenya fővárosában, az egyik piacon vásárolta. Bevallotta, hogy nem kenyai, hanem szomáliai állampolgár.

A migráns a koráról is hazudott, ugyanis a kenyai iratokban az állt, hogy most 31 éves, az új, már semmiféle papírral alá nem támasztott verziójában azt állította, hogy 7 évvel fiatalabb. Ahmed H. B. állítása szerint azért nem tudja igazolni magát, mert Szomáliában egy olyan kisebbségi törzsi területen született, ahol egyáltalán nincs közigazgatás.


A Ripost úgy tudja, hogy megérkezése után néhány héttel máris meggyűlt a baja a rendőrséggel, 2015 februárjában kábítószerrel kapcsolatos ügyekben indult ellene eljárás.

A lap megtalálta az áldozatot is, akit kórházban ápolnak, ahová sokkos állapotban került, de képtelen volt beszélni a történtekről. Egyik barátnője szerint a Ahmed H. B. a parkban fogdosni és csókolgatni kezdte, de a lány ezt nem akarta.

„Haza akart menni, el is indult, mire az afrikai férfi ideges lett, lökdöste őt. Aztán berángatta az egyik bokor alá és leteperte, ráfeküdt. A barátnőm hiába kapálózott és kiabált, a férfi befogta a száját és megerőszakolta őt. Nagyon megbánta, hogy ennyire megbízott egy idegenben, most már tudja, hogy a szórakozóhelyről semmiképp sem lett volna szabad egyedül továbbmennie a külföldi férfival” – mondta a Ripostnak a barátnő.

Forrás: Ripost

Kapcsolódó Cikkek