2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület

Harminc évvel a filmpremier után itt az új Eldorádó

A rendező új színpadi változatot írt Nemcsák Károly társulatának ( Fotó: Sáfár Tibor)

Bereményi az Eldorádó Imikéje ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Budán élő Bereményi Géza újraírta saját történetét. Az Eldorádó mai, színpadi változatát február 8-tól láthatjuk a József Attila Színházban.

– Ehhez már nem nyúlok többet, nem fogok később sem változtatni rajta, ez lett a legjobb, a végleges változat.

 

Gyermekkor újratöltve

Az Eldorádó című film 1988 második felében készült színes és fekete-fehér magyar filmdráma, Bereményi Gáza rendezésében. A film részben az ő gyermekkorát meséli el. A film 2012-ben bekerült a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar alkotás közé.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.