EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Sport

Hazafiságot kívánt olimpikonjainknak Wichmann Tamás

Hosszú Katinka és Milák Kristóf személyében a nőknél és a férfiaknál is úszót választott a 2019-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége. A múlt heti díjátadó gála megható pillanata volt, amikor a gyilkos kórral küzdő egykori kenubajnok Wichmann Tamás életműdíjat kapott.

Felállva, vastapssal köszöntötte a Nemzeti Színház közönsége Wichmann Tamást, akit a 62. Év sportolója-gálán tüntettek ki életműdíjjal. A kilencszeres világbajnok kenus erő, kitartás és szerencse mellett „egy kis hazafiságot” kívánt a tokiói olimpiára kiutazó magyar sportolóknak.


„Elszállt felettem az idő” – utalt rákbetegségére az MTK korábbi legendás sportolója, és szeretetcunaminak nevezte a közönség köszöntését. A bajnok nemrég a Blikknek megrázó vallomást tett.

„Csodák léteznek, de nem az esetemben, a gyógyulásom esélye nulla. Bármennyire is szeretném, nem tudnak meggyógyítani, csupán az életminőségemen lehet javítani” – mondta a lapnak korábban Wichmann, hozzátéve: „Most már csak azt szeretném, minél szebb legyen a hátralévő időm” – árulta el a Blikknek a csontsoványra fogyott korábbi sportember.


 

 

Maga ellen szurkolt Milák

A férfiaknál Milák Kristóf lett az Év sportolója, aki a kvangdzsúi világbajnokságon Michael Phelps világrekordját megdöntve lett aranyérmes lett.

– Magam ellen szurkoltam, hogy ne kelljen itt állnom, mert nem a szavak, hanem a tettek embere vagyok – mondta a színpadon a 19 éves Milák, aki először érdemelte ki a díjat. Az elismerést a fiatal úszónak Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárral együtt Mark Spitz kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszó adta át.

A nőknél Hosszú Katinka hetedszer győzött, így beállította a szintén úszó Egerszegi Krisztina rekordját. A tavaly két világbajnoki címet szerző Iron Lady éppen Kínában versenyzett, így videóüzenetben köszönte meg az elismerést.

 

Kapcsolódó Cikkek