EUR: 337,11 Ft
CHF: 317,94 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Külföld

Hoppá! Dánia 2030-ra nem lesz EU-tag?

Sokkoló nyilatkozatot tett a Dán Néppárt egyik képviselője, aki szerint az előttünk álló évtizedben több ország is ki fog lépni az Európai Unióból a Brexit sikerességének köszönhetően.Morten Messerschmidt véleménye szerint Nagy-Britannia kilpése az Európai Unióból egy sikersztori lesz, aminek következtében a következő 10 évben több országban is népszavazást fognak rendezni, annak kapcsán, hogy az adott ország hagyja el az EU-t.

Úgy gondolom, hogy a Brexit nagy sikert fog elérni, és hogy a kontinensen sok ember irigyen fogja nézni, hogy a britek miként váltak ki. Ennek köszönhetően több ország is népszavazást és kilépést fog követelni” – vélekedett a politikus.


Elmondása szerint kell majd egy kis idő, hogy a kedélyek lenyugodjanak. Morten Messerschmidt szerint minden esetben, ha egy tagország kilépéssel fenyegetőzik, az emberek úgy csinálnak, mintha a világ vége jönne el.

„Ez még sose történt meg. A brittek túlélték, ráadásul legyőzték Napoleont és Hitler is, szóval szerintem megbírkóznak meg az EU-ból történő kilépésükkel is” – fogalmazott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vermonti szenátor megerősítette vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében, az első részeredményekből ugyanis az derült ki, hogy több mint 40 százalékos támogatottsággal ő a várható győztese a szombaton Nevadában megtartott demokrata párti jelölőgyűléseknek (caucusoknak).

 • Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Az olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további személyeket tudnak karanténba helyezni.

 • Koronavírus: egyre több az olaszországi fertőzött

  Mintegy negyvenre emelkedett szombat délre a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, az első olyan európai országban, amelynek saját állampolgárai haltak meg a tüdőgyulladást okozó vírus következtében.