EUR: 337,19 Ft
CHF: 317,78 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Aktuális

Hoppá! Mégis vannak no-go zónák Franciaországban?

Sokszor halljuk, hogy Nyugat-Európában nem lehet beszélni no-go zónákról, azonban egy most kiszivárgott titkos dokumentum szerint igenis léteznek ilyen helyek.

A francia Belső Biztonsági Főigazgatóság kiszivárgott bizalmas jelentése szerint az országban 150 olyan térség van, amelyet radikális iszlamisták „tartanak fogva”. A dokumentumban említést tesznek Seine-Saint-Denis-ről, amely Párisz egyik külvárosa, de Lyon és Marseille is felkerült a listára. A jelentést közzétevő francia lapok szerint a dokumentumban említést tesznek Maubeuge községéről is, amely a belga határ közelében fekszik és megemlítik, hogy itt a francia muszlim párt 40 százalékos támogatottsággal bír.

A Francia Muszlim Demokraták Szövetsége nevű párt egyébként tavaly decemberben jelentette be, hogy képviselőket indít a márciusban esedékes önkormányzati választáson is több településen.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szétesés szélén az MSZP és a Jobbik

    Szétesés szélén az MSZP és a Jobbik

    Egyere nagyobb a káosz az MSZP és a Jobbik soraiban, hiszen az elmúlt héten több meghatározó politikus is otthagyta a pártokat. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Lokálnak elmondta, hogy sikeres Gyurcsány Ferenc taktikája, hiszen sorra esnek szét azok az ellenzéki pártok, amelyekre már nincsen szüksége.

  • Karanténba kerülnek az Olaszországból hazaérkező magyar diákok

    Karanténba kerülnek az Olaszországból hazaérkező magyar diákok

    Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután vasárnap este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap délután az MTI-t.