EUR: 355,49 Ft
CHF: 332,53 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Sport

Hosszú Katinka Európa legjobbja lett

Hosszú Katinka lett az elmúlt év legjobb európai női sportolója a kontinens sportújságíróinak (AIPS Europe) szavazásán.

A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó a tavalyi dél-koreai világbajnokságon sporttörténelmet írt azzal, hogy 200 és 400 méter vegyesen is aranyérmet szerzett: a hosszabbik távon aratott sikerével első női úszóként ötödször diadalmaskodott egy számban, a sportág történetében pedig elsőként csinálta meg azt, hogy a 200 és 400 vegyest sorozatban négyszer nyerte meg a vb-ken. Az AIPS Europe szavazásán az olasz sílövő, Dorothea Wierer végzett a második helyen, míg a brit világbajnok sprinter, Dina Asher-Smith lett a harmadik.


Hosszú egyébként már a tokiói olimpiára készül, a MOL Csapatnak adott interjújában elmondta, hogy élvezi a felkészülést.

A felkészüléssel minden a terveim szerint, kiválóan halad. Sok versenyzéssel zártuk az évet, amiből szinte levegővétel nélkül utaztam is tovább meleg égövi edzőtáborba. Sok munka vár még rám az olimpiáig, de boldog és felszabadult vagyok, nagyon élvezem a Tokióba vezető utat” – fogalmazott Hosszú.

A férfiaknál teniszező nyert

A szavazáson a férfiak között a teniszező Rafael Nadal végzett az élen. A spanyol klasszis Cristiano Ronaldót, a Juventus labdarúgócsapatának portugál sztárját és a brit Lewis Hamiltont, a Forma-1 világbajnokát előzte meg.

Kapcsolódó Cikkek