EUR: 355,49 Ft
CHF: 332,62 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Sport

Hosszú új edzővel készül Tokióra

Egy ideje már együtt dolgozik Hosszú Katinka és Nagy József. A Nemzeti Sport értesülése szerint a mellúszás specialista edző és a háromszoros olimpiai bajnok együttműködése hivatalos formát is kap, a Magyar Úszószövetség szerződteti a szakembert.

Hosszú Katinka november végén jelentette be, hogy szakít korábbi mesterével, Petrov Árpáddal, ezt követően pedig saját magát készíti majd fel a versenyekre, mint mondta, az edzésterveket eddig is magának írta.


A hír igaz, a szövetség szerződést fog kötni Nagy Józseffel – erősítette meg a sportlap értesüléseit Wladár Sándor elnök. – Már két évvel ezelőtt is azt mondtam, hogy a magyar úszósportnak szüksége van Nagy Józsefre. Nagy József lángész, folyamatosan az úszáson jár az agya, látszik, hogy Katinka mellúszása határozottan javult azóta, hogy ő foglalkozik vele.

Fotó: MOB


A külföldön is eredményesen dolgozó magyar szakember olimpiai bajnoki címhez segítette Barcelonában 200 mellen az amerikai Mike Barrowmant. Ő az úgynevezett hullámzó technikai atyja, korábban Rózsa Norbert és Gyurta Dániel edzője is volt. Hosszú Katinka magyar csúcsot úszott kétszáz mellen decemberben a kaposvári rövid pályás országos bajnokságon, ez pedig már a közös munka eredménye.

„Tudom, kivel állok szemben, de valójában én csak egy úszót látok, akit újra fel kell építeni. Nem foglalkozom vele mindennap, csak azt akarom hozzátenni a fejlődéséhez, amit kizárólag én tudok. Nem az a cél, hogy kiváló mellúszó legyen, sokkal inkább az, hogy kétszáz és négyszáz vegyesen tovább javuljon. Észnél kell lenni, egy-két szoftvert lehet cserélni, ám a hardverhez nem szabad hozzányúlni – szerencsére van annyi tapasztalatom, hogy tudjam, mibe szabad belemenni, s mibe nem” – mondta Nagy. Hosszú magyar csúcsot úszott kétszáz mellen decemberben a kaposvári rövid pályás országos bajnokságon, ez pedig már a közös munka eredménye.

Fotó: EPA/ROBERT PERRY

Hosszú jelenleg Kínában versenyez a Bajnokok sorozatban. A szerződés megkötése ezért még várat magára – az elnök elmondta: további egyeztetésekre van szükség az olimpiai bajnokkal a tekintetben, hogy milyen formában és milyen rendszerességgel számít Nagy munkájára, csak így tudnak ajánlatot tenni a szakembernek.

Kapcsolódó Cikkek