2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Sport

Igazi nehézbombázó lett Spanyolországban Ligetváriból

Spanyolországban igazi kézilabdázóvá érett a néhány hét múlva 24. életévét betöltő Ligetvári Patrikból. A fiatal tehetséget a Telekom Veszprém adta kölcsön a spanyol Ademar Leónnak. Az Eb-n remekelő magyar válogatott erőssége nem csak a bombák elhárításban, de látványos lövéseivel is kitűnik.


MTI/Krizsán Csaba

Nagy László, még csapattársaként nem is olyan régen úgy emlegette, mint a veszprémi védelem leendő erős bástyáját. Vasárnapi hat sikeres átlövése és a korábbi Eb-mérkőzések is azt bizonyították, hogy egyre többször fejezi be góllal a támadásokat.


A „kölcsönzés”, azaz a spanyolországi légióskodás változtatta meg, vagy az a szerep, amit a mostani szakvezetéstől kapott? – tette fel a kérdést az SzPress Hírszolgálat, amely a Svédország elleni nehéz mérkőzés előtt érte el telefonon Ligetvárit.


MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

„Egyértelmű, hogy az elmúlt hónapokban egyre jobbnak és magabiztosabbnak éreztem magam, és remélem, hogy tudok még a mostaninál is jobban játszani. A válogatottban azt a feladatot igyekszem a lehető legjobban teljesíteni, amit rám szabnak. Kifejezetten jót tesz nekem és a társaimnak, hogy a szakvezetés nem vár el tőlünk többet, mint amennyit tudunk, bíznak bennünk, így talán ki tudjuk hozni magunkból a maximumot.”


Egyre többen állítják, hogy ez a 25 éves átlag életkorú magyar válogatott a második félidők specialistája, aminek bizonyára több oka is van. Lehet titokról beszélni?

„Igazából nincs titok, komplex erőnléti program szerint dolgozunk, kiváló a szakmai stábunk, nincs feszültség, csak tartás a játékosokban és erős összetartás közöttünk. A „vezérkar”, azaz Gulyás István szövetségi kapitány, Chema Rodriguez edző, Nagy László csapatmenedzser, valamint Porobic Haris kapusedző a szünetekben eddig mindig arra helyezte a hangsúlyt, hogy azt csináljuk, amit megbeszéltünk, egy-két apróságra fölhívták a figyelmünket, de a legfontosabb tanácsuk rendre az volt, hogy higgyünk magunkban, és azt is érezzük, hogy nagyon bíznak bennünk.”

Társai szerint ez most egy olyan csapat, amelynek a legjobb négy között a helye, vagy talán… Mit vár a Svédország és a Portugália elleni mérkőzésektől, másfelől: van még elegendő erőtartalék a játékosokban a további csatákhoz?

„Egyelőre csak a Svédország elleni találkozóval foglalkozunk – hangsúlyozta Ligetvári -, azon dolgozunk a szünnapon, hogy regenerálódjunk, és taktikailag is fölkészüljünk. Lépésről-lépésre haladunk, így most csak a keddi mérkőzés jár a fejünkben.”

Hat évvel ezelőtt U18-as Eb-ezüstérmes csapatban szerepelt. Akad más valaki a mostani csapatban, akivel akkor együtt harcolt ?

„Rajtam kívül Győri Mátyás és Bartók Donát, illetve a most sérült Juhász Ádám, de Nagy Bence is ezt az „évjáratot” képviseli”.

Másodszor adta kölcsön a Veszprém, először a Balatonfürednek, aztán a Leónnak. Szívesen maradna még Spanyolországban, vagy jönne mielőbb vissza Veszprémbe?

„Most az Európa-bajnokság és a válogatott a legfontosabb, január 26-ig más nem számít” – fejezte be Ligetvári Patrik.

Kapcsolódó Cikkek