EUR: 360,72 Ft
CHF: 340,45 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Sport

Így építi újjá magát Kenderesi

Potom 1,2 millió dollárért versengenek az úszók a FINA Bajnokok Ligája sorozat két kínai állomásán. Kedden és szerdán Sencsenben, majd a hét végén Pekingben találkoznak a legjobbak. Köztük Hosszú Katinka és Kapás Boglárka, valamint az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás, aki közel fél éven át nem indult nagy viadalon.

A két kínai versenyen a meghívott hét magyar között ott lesz Szilágyi Liliána is. A Shane Tusup irányításával Egerben készülő kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszónő az olimpiai csapattagságért hajt. Szilágyi indulásának tényét a Tusup menedzsment illetékese is megerősítette az SzPress Hírszolgálatnak. Hosszú Katinka exférje és edzője azonban nem kíséri el tanítványát Kínába.


A Hosszú Katinka nevével fémjelzett ISL versenysorozattal egyelőre még lépést tartó Bajnokok Ligájának kínai állomásaira az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás is meghívást kapott, aki közel fél éven át nem indult nemzetközi versenyeken.

– Drukk és kíváncsiság is van bennem, előbbit igyekszem leküzdeni, utóbbira viszont csak akkor kapok választ, ha majd a célba érek, remélhetően 1:55-1:56 körüli idővel – nyilatkozta a pécsi úszó. – Számomra már az is fontos üzenet, hogy meghívást kaptam. Tisztában vagyok azzal, hogy a japánok felspannolva már most az olimpiai csapattagságért fognak harcolni, miközben jómagam az „alapozó műhelyből” jövök, rákészülés nélkül igyekszem tartani a lépést az ellenfeleimmel. Húzós lesz a verseny már Sencsenben is, mert meghívták Maszato Szakait, aki mögött 22 századdal bronzérmes lettem négy éve az olimpiai döntőben. Pekingben aztán „megkapom” Daija Szetot is, a tavalyi VB 200 és 400 vegyes győztesét, a 200 pillangó második helyezettjét. Lesz egy ukrán és egy amerikai vetélytársaim is, mindketten belevaló versenyzők, de nem bánom, mert élesben a versenyrutin visszaszerzése a cél. És persze annak a Kenderesi Tamásnak az újjáépítése, aki Rióban háromszor is a gyerekkori példaképe mellett úszhatott. Engem ugyanis éveken át Phelps motivált, és most nagyon furcsa, hogy már nincs közöttünk a versenyeken. Ráadásul Milák Kristóf személyében kaptam helyette egy olyan magyar „földön kívülit”, akit még nála is nehezebben lehet megszorítani, ha majd szintet lépve újra csúcsformában leszek – mondta befejezésül Kenderesi, aki a kínai versenyek után Tari Imrével, az edzőjével együtt háromhetes thaiföldi edzőtáborba utazik.


Kapcsolódó Cikkek