EUR: 355,19 Ft
CHF: 332,28 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Külföld

Így készülnek az Australian Open szervezői a kontinenst sújtó tűzvészre

A három behúzható tetejű pályán, valamint nyolc fedett létesítményben játszhatják le a január 20-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság mérkőzéseit, ha a körülmények veszélyessé válnak az Ausztrália délkeleti részén pusztító bozóttűz miatt – jelentették be a Grand Slam-torna szervezői kedden.

A tűz nyomán keletkezett füst terjedése miatt Sydney-ben és Melbourne-ben már most jelentősen romlottak a körülmények, Craig Tiley, az Australian Open versenyigazgatója pedig azt mondta, a játékosok, a nézők és a szervezők egészségét tartják a legfontosabbnak, ezért kidolgozták a tervet arra az esetre, ha a füst lehetetlenné tenné a szabadtéri meccsek lebonyolítását.


A három behúzható tetejű melbourne-i pályát esőzéseknél és szélsőséges melegben szokták befedni, a másik nyolc pálya pedig eredetileg edzésre, gyakorlásra, felkészülésre szolgál.

A bozóttűz az elmúlt hetekben 103 ezer négyzetkilométeren pusztított Ausztráliában, ugyanakkor a hét elején valamelyest hűvösebbre és csapadékosabbra fordult az időjárás. Ezt az időszakot a tűzoltók igyekeznek kihasználni arra, hogy megakadályozzák a lángok terjedését, mielőtt a hét végén ismét visszatér a rendkívüli hőség.

Kapcsolódó Cikkek