EUR: 355,23 Ft
CHF: 332,58 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Így rohamozták meg a határt az agresszív migránsok – Videó!

Mint arról korábban beszámoltunk, határsértők egy nagyobb csoportja próbált áttörni a röszkei közúti átkelőnél kedden hajnalban.

Az incidens fél hatkor történt, a migránsok az átkelő két oldalán közel egy időben próbáltak meg jogellenesen az ország területére bejutni. Az akkor még zárva lévő határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr három figyelmeztető lövést adott le.MTI/Molnár Edvárd

Arról, ahogy az agresszív migrános megpróbálnak bejutni Magyarországra, videó is készült. Ennek részleteit az m1 Hiradójában mutatták meg:

A történtek után Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett egy koordinációs értekezleten a Belügyminisztériumban, amelyet a Migrációs Munkacsoport keretében tartottak.


MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, hogy nemrég járt a határnál, és már akkor olyan információk voltak, hogy több helyen meg fogják kísérelni a betörést. Akkor azt tapasztalta, hogy felkészült a magyar rendőrség, és mostani támadás után is ezt gondolja. Az elmúlt hetekben folyamatosan nőtt a migrációs nyomás Szerbia felől, Szabadka környékén jelenleg több mint kétszáz migráns van – írja az Origo.

Kapcsolódó Cikkek