2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Tatabánya

Itt az új lemez

Tudom kivagyok címmel elkészült Frenk hatodik szólólemeze. Az egyéni hangú előadó-dalszerző február 8-án mutatja be az anyagot.

Dunaújváros – Budapest – Ez a lemez a kisebbséghez szól. Olyan emberekhez, akik képesek lázadni, akik átlátnak a politika és a vallás hazugságain, akik szeretik Budapestet, akik tudnak még feltétel nélkül szeretni, akik a társadalom perifériáján érzik magukat, és nem utolsó sorban szeretik a valódi zenét – fogalmazott Frenk új lemeze kapcsán.


A hatodik szóló lemezét mutatja be február 8-án, előző este pedig a Hiperkarma jubileumi koncertjén játszik (fotó: fb/frenkzene)

Frenk rock and roll alapú, időnként David Bowie-t, Iggy Popot idéző lemezein és koncertjein a hétköznapok és az éjszakák elfojtott világáról, problémáiról és élményeiről énekel. Tudom kivagyok című albuma nyolc új számot tartalmaz. A dalokat Frenk írta, és maga is játszotta fel a stúdióban valamennyi hangszert, kivéve a basszusgitárt, amelyen Giret Gábor játszott.
– Talán kicsit exhibicionista dolog, de úgy érzem, a fejemben összeálló koncepciót, érzéseket saját magam tudom a leghitelesebben feljátszani. Persze az is benne van ebben a módszerben, hogy költséghatékony, nem próbaigényes, és sokkal gyorsabb így a munka – mondta Frenk.

 

Híres dunaújvárosiak

A város nem egy hírességet indított útjára. Itt született a Quimby két meghatározó alakja, Kiss Tibi és Varga Livius, a nyolcvanas évek sztárja, Flipper Öcsi (Jeszenszky Béla Tibor), a kiváló színész, Nagy Ervin, és itt töltötte gyerekkorát Dolák-Saly Róbert, valamint Koltai Róbert színész-rendező, a város díszpolgára, aki Csocsó című filmjében idézte ifjúsága színhelyét.

A koncerteken Frenk ismert hazai zenészeket tudhat maga mellett: az említett Giret Gábor mellett Bátor Bence (dobok), Vastag Gábor (gitár, vokál) és Vízvárdi András (billentyűk) játszik a zenekarában. A lemezbemutató koncerten, február 8-án az A38 hajón egykori zenésztársa, Bérczesi Róbert (Hiperkarma), illetve Saiid (ex-Akkezdet Phiai) lesz a vendég. (Egy nappal korábban, február 7-én Frenk is színpadra lép a Hiperkarma húszéves jubileumi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában.)


 

Hiperkarma, Budapest Bár

A 42 éves, Dunaújvárosból indult Frenk (Torma Gábor) a Hiperkarma dobosaként lett ismert a 2000-es évek első felében (az alternatív csapatból 2016-ban szállt ki végleg), több mint tíz éve a Budapest Bárban az állandó énekesek egyike.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.