EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Debrecen

Januári programajánló

Számos programot tartogat az új év első hónapja. Debrecenben, Nyíregyházán és Szolnokon is jobbnál jobb kiállítások, koncertek és színházi műsorok várják az érdeklődőket. Csak győzzünk válogatni!

Debrecen

I. 14. 19.30 – HANGVERSENY – Beethoven 250. – II. hangverseny a Kölcsey Központ Nagytermében. 2020-ban ünnepli a zenei világ Ludwig van Beethoven születésének kétszázötvenedik évfordulóját. A Kodály Filharmonikusok is kiveszik részüket az ünneplésből, mert a nagy klasszikus mester valamennyi szimfóniáját megszólaltatják. A II. szimfónia kirobbanóan fiatalos energiát és derűt sugároz. Bár szerzője a darabot szokásához híven hosszasan alakítgatta, végső formájával nagyon elégedett volt, legjobb művei között tartotta számon.

I. 16. 19.30 – ELŐADÁS – Az ember arcai a Pál utcai zsinagógában. Téli elmélkedés az emberről: gyarlóságáról, magányáról, szeretet- és szabadságvágyáról – a kortárs tánc, valamint F. Poulenc, David Lang és S. D. Sandström művein keresztül.

I. 18. 10 óra – FARSANG – Farsangi csörömpölés a Kodály Filharmonikusok próbatermében. Minden gyerek álma egy olyan koncert, amelynek főszereplői az ütőhangszerek. Seperjük ki a telet, a hideget dalokkal, versekkel és a legütősebb hangszerekkel! Közreműködők: Sokszínvirág zenekar, a Kodály Filharmonikusok ütőhangszeres művészei, Fórizs Aida Éva óvodapedagógus.

 

Nyíregyháza

I. 10. 9.30 – SZÍNHÁZ – Állati színjáték a Móricz Zsigmond Színházban. A legendás Ezopusz Színtársulat tagjai még soha nem láttak mesefilmet. Egy sikeres előadásukat követően egyik rajongójuk ajándékot küld nekik: kedvenc mesefilmjei kedvenc részeit. Az állatokat annyira lenyűgözi Gyalogkakukk hihetetlen gyorsasága, Tom és Jerry páratlan tűrőképessége, Shrek iszonyú ereje, hogy a társulat azonnal felbomlik és a tagok új munka után néznek. A kis vaksi Vakond – a társulat súgója – azonban nem hagyja annyiban. Útra kel, hogy felkeresse társait és együtt kinyomozzák, mi a különbség a valóság és a mesevilág között.

I. 14. 17.30 – BENCS-EST – Többszemközt Gulácsi Tamással. Lehet, hogy kerékpárral, bár az sem kizárt, hogy meseautóval érkezik 2020. január 14-én a Bencs-villába Gulácsi Tamás, a Móricz Zsigmond Színház művésze. Azt már tudjuk – de talán majd ki is fejti –, hogy miért szerette a baltát a fejben, s hogy a zenében mindenevő. Azt talán nem, hogy melyik a kedvenc állatfajtája és mi a szerepálma. Az est házigazdája, Kováts Dénes a színházról és a színészmesterségről is kérdezi Gulácsi Tamást.

 

Szolnok

I. 11. 19.00 – TÁNCKONCERT – Boléro-remix tánckoncert a Szolnoki Városi Sportcsarnokban. A 2020-as új évi tánckoncerten az elmúlt évek tánckoncertjeinek legsikeresebb produkcióiból láthat egy remekbe szabott válogatást a közönség.

I. 21. 19 óra – SZÍNHÁZ – Tizenkét dühös ember a szolnoki Szigligeti Színházban. Ötvenes évek, New York, bírósági épület. Egy felső emeleti kis terem kopott falai közé bezárják a 12 esküdtet, hogy eldöntsék, bűnös-e vagy ártatlan az a nehéz sorsú fiú, akiről minden szem- és fültanú terhelő vallomást tesz. Egyértelmű, hogy ő ölte meg az apját. Vagy mégsem? Reginald Rose eredeti tévéjátékából nagyjátékfilm és színdarab is született. Hatalmas siker volt, a világ legjobb filmjei között tartják számon a Henry Fonda főszereplésével bemutatott művet. Szolnokon a mély morális kérdésekkel megerősített, izgalmas esküdtszéki döntésről született színdarabot Kiss József rendezte.

 

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.