EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Miskolc

Januári programajánló

Számos programot tartogat az új év első hónapja. Miskolcon, Egerben és Salgótarjánban is jobbnál jobb kiállítások, koncertek és színházi műsorok várják az érdeklődőket. Csak győzzünk válogatni!

Miskolc

I. 14. 19 óra – KONCERT – A Boban Markovic Orkestar Mrak című lemezének bemutatókoncertje a Művészetek Házában. Több százezer eladott lemez, klub- és fesztiválkoncertek százai. Rajongók tízezrei követik örömzenélésüket, bárhol is játszanak Európa országaiban. Most Miskolcon örvendeztetik meg előadásukkal az érdeklődőket.

I. 18. – OPERETT – A hagyomány folytatódik Magyarország leglátványosabb operettshow-jával. Fergeteges újévi gála az operett csillagaival 2020-ban Miskolcon, a MÜHA Művészetek  Házában. Megújulva, de az évtizedes hagyományokat megőrizve érkezik az operettshow a szokásos módon, több száz látványos jelmezzel, kitűnő énekhangokkal, egyedülálló táncosokkal, élőzenével.

I. 24. 19 óra – SZÍNHÁZ – Hegedűs a háztetőn a Miskolci Nemzeti Színházban. Anatevka eldugott kis falu Ukrajnában. Együtt élnek itt zsidók és keresztények, viszonylag békében, évszázadok óta. Tevje, a tejesember becsületes szegénységben neveli öt lányát, hogy ha eljött az idő, a hagyományokhoz híven férjhez adja őket. A lányok azonban fellázadnak az ősi szokások ellen, és maguk választanak vőlegényt. Nem elég, hogy a modern eszmék betörnek a faluba, egy cári rendelet kilakoltatja a zsidókat házaikból. A Sólem Aléchem művei alapján írt világhírű musical bölcs derűvel mesél az otthonról, a hagyomány éltető és gúzsba kötő erejéről, közös közép-kelet-európai történelmünkről.

 

Eger

I. 25. – BÁL – Egri Borok Bálja 2020 a Hotel Eger Parkban. Az Egri Borbarát Hölgyek rendezésében XVII. alkalommal tartják meg az Egri Borok Bálját. Az ünnepi esemény éjszakáján élő zene mellett többfogásos vacsorát kínálnak, a hozzá illó egri nedűkkel.

I. 26. 16 óra – SZÍNHÁZ – Légy jó mindhalálig a Gárdonyi Géza Színházban. 1892, Debrecen: Nyilas Misi, a kisdiák – aki egész életét rendkívüli zűrzavarok és kétségbeejtő válságok között élte – faluról érkezik a híres református kollégiumba. Útravalója a gyermeki hit, bizalom és tisztelet. A Mezőcsáti Színtársulat és a Debreceni Független Színház közös produkcióját Pinczés István rendezte.

 

Salgótarján

I. 22. 19 óra – SZÍNHÁZ – Nem élhetek muzsikaszó nélkül – a Zenthe Ferenc Színházban. Móricz dzsentrivilágának nem vívódó és elbukó figurája Nyíri Balázs birtokos, hanem épp ellenkezőleg. Pontosan tudja, hogy mulat egy magyar úr! Ez a Balázs szereti a vidámságot, a cigány zenét, no meg azt, ha portáján három napig tart a vigasság. Azonban az asszonykája, Pólika már kicsit más, számára sáskajárás minden mulatság. S ha egy karakán, makacs menyecske megorrol az urára, akkor biz’ elszalad, és egy fél falu kell a kibékítésére. Könnyed, léha világ könnyed komédiája, amelyben semmi sem visszafordíthatatlan, semmi sem végzetes. A darab rendezője Mikó István Jászai Mari- és Vastaps díjas érdemes művész.

I. 30. 10 óra – SZÍNHÁZ – Az égig érő fa a Zenthe Ferenc Színházban. Bátorság, leleményesség és hit – ezekre van szüksége annak, aki nekivág az égig érő fának. Benedek Elek nyomán a történetet zenés mesejátékként a Zentai Magyar Kamaraszínház mutatja be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.