EUR: 355,12 Ft
CHF: 331,83 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb XXII.kerület

Játszva tanulnak jógázni a kékcinkés ovisok

 

Relaxálni és koncentrálni is tanulnak a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda Kékcinke Tagóvodájában, miközben jógáznak és „beszélgető kört” tartanak. Az intézmény néhány óvodapedagógusa rendelkezik a megfelelő szakirányú képesítéssel.

Relaxálnak és koncentrálnak


A téli EGÉSZ-ség 7 során a Kékcinke tagóvodába Csonka Csaba gyermek és felnőtt jógaoktató, masszázsterapeuta is ellátogatott. Az egyensúly torna megálmodója és megalapítója jó hangulatú foglalkozást tartott az ovisoknak.

– A  jógának az alapos testmozgás mellett számtalan pozitív hatása van: segíti a mozgásfejlődést, a koncentrációt, nagy szerepet játszik az érzelmi intelligencia fejlesztésében, valamint hozzájárul az érzelmek megéléséhez és kifejezéséhez – tájékoztatott Baloghné Udvardy Zsuzsanna. Az óvodapedagógus hozzátette, a  gyerekeket játékosan lehet bevezeti a jóga világába.


„Fejleszti az érzelmi intelligenciát is”

– Állatnevekkel, hangok utánzásával szinte észrevétlenül tanulják meg az alap ászanákat, pózokat. Mindezt humorral fűszerezve, egyéni képességeiket, igényeiket, életkori sajátosságaikat figyelembe véve.

Kapcsolódó Cikkek