EUR: 344,75 Ft
CHF: 320,11 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb Tatabánya

Jól debütált a kanadai!

Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.

Dunaújváros – A szezon további részében David Leger irányítja vezetőedzőként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatát – jelentette be január közepén a DAB hivatalos közösségi oldala. Az 51 éves kanadai szakember akkor  érkezett, és már aznap este a Brassó ellen vezette a csapatot az Erste Liga alapszakaszának utolsó mérkőzésén.


David Leger (fotók: FB(acelbikak)

Hoppá! A Brassó végül hetet kapott

A bemutatkozás jól sikerült.  A 7-5-ös győzelemmel záruló mérkőzés fordulatokban bővelkedő utolsó harmadáról így számol be a közösségi oldal: „A harmadik húsz percet is jobban kezdték a mieink, mert Somogyi remek egyéni megoldásával a második emberelőnyt is sikerült gólra váltani, ám hiába vezettünk kettővel, a Brassó csak nem akarta feladni a küzdelmet, s Borisenko bombagóljával, valamint Franko szintén jól eltalált lövésével a 46. percre kiegyenlített (5-5). Ez sem vette el azonban az Acélbikák kedvét, mert a 48. percben Gebei ért bele remekül Kovács kapu elé lőtt korongjába, s idei első góljával újra vezetéshez juttatta Acélbikáinkat (6-5). Innen szerencsére már nem tudott visszajönni a vendégcsapat, mely hiába próbálkozott bármivel, Azari 54. percben szerzet emberelőnyös találata végleg eldöntötte a meccset, melyet végül 7-5-re nyertek a mieink. A DAB ezzel a sikerrel feljött a tabella negyedik helyére”.

Leger már járt itt

A szakember neve nem lehet ismeretlen a dunaújvárosi szurkolók előtt, ugyanis Donald MacLean segítőjeként már dolgozott együttessel a 2014–2015-ös szezonban, ám akkor családi okok miatt távozni kényszerült az Acélbikáktól.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.