2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Győr

Jól égetnek a győri lányok

Második helyen végzett a VIP Flambé – Nők a flambírozás művészetében elnevezésű versenyen a Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájának a Három Grácia elnevezésű csapata. A versenyzők csak lányok voltak, és a zsűriben sem volt férfi.

A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolájának célja a VIP Flambé – Nők a flambírozás művészetében elnevezésű verseny megszervezésével az volt, hogy létrehozzanak egy országos szintű megmérettetést a klasszikus gasztronómiai hagyományok felelevenítésével, másrészt be akarták mutatni, hogy a vendéglátásban dolgozó nők igencsak megállják a helyüket. A versenyre 6 csapat nevezett, akiknek borbemutatást kellett tartaniuk, elkészíteni egy asztaldíszt, valamint egy a flambírozott desszertet. A zsűri végül a VIP Lányok, azaz a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája csapatát találta a legjobbnak, akik az elismerés mellett annak a lehetőségét is elnyerték, hogy képviseljék hazánkat az olaszországi Gradóban rendezendő őszi nemzetközi flambéversenyen. A második legjobbnak pedig a győriek bizonyultak, a csapat egyik tagja, Baros Nikolett pedig A legszakszerűbben bemutatott bor díját is megkapta.


Flambírozás

Húsok főzésekor, édességek, szeszes italok tálalásakor alkalmazott pörköléses eljárás, mely lángoló égetett szeszes itallal történik.

 

A zsűri tagjai:

Dr. Kovács Mihályné a zsűri elnöke, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség életműdíjasa, a gasztronómia követe, a szakma nagykövete, Tóth Ágnes Gerbeaud gasztronómiai executive séf, Tischler Petra „Pro Gastronomia” díjas séf, Riedl Annamária újságíró, gasztroblogger, Vas-Guld Zsuzsanna egyetemi oktató, az „Alisca Borrend” tagja, Claudia Speri hotelmenedzser, a Garda-tó Hoteleinek Szövetsége elnöke, valamint Huszti Gabriella hotelmenedzser.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.