2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Érd

Jön a baba! Távozik a kapitány?

Az EHF-kupa C csoportjának nyitókörében telt ház fogadta a dán Odensét az Érd Arénában január 4-én.  Az Érd női kézilabdacsapata végül óriási csatában egygólos vereséget szenvedett. Az érdi lányok az utolsó percben is támadhattak a győzelemért, de hibáztak, így végül 28-27-re a vendégek győztek.

Óriási hangulatban kezdődött a mérkőzés, olyan érzés volt, mintha a város minden kézilabda-szurkolója eljött volna, és ez hihetetlen erőt adott az érdi lányoknak. A mérkőzés végig szoros volt, nem bírtak egymással a csapatok. A félidő ennek köszönhetően 12-12-es döntetlennel zárult. 


A második félidőben sem tudott egyik csapat sem két gólnál többel eltávolodni. A mérkőzés utolsó percében az Érd 27-27-es állásnál a győzelemért támadhatott, de Tóth Gabriella gyenge lövését megfogta az Odense kapusa, majd gyors indításából Trine Östergaard beállította a 28-27-es vendéggyőzelmet a mérkőzés utolsó másodpercében. 

Janurik parádésan védett Fotó: Handballerd.hu

Ki kell emelni Janurik Kingát, a csapat kapitányát, aki fantasztikusan védett az egész mérkőzésen, sorra fogta az ellenfél ziccereit. Az ő teljesítménye kiemelkedő profi hozzáállást mutat. Főleg annak fényében, hogy Kingával kapcsolatban az elmúlt héten kézilabdaberkekben felröppent a hír, hogy a következő szezonban a Fradiban folytatja. Lapzártánkig ezt az információt egyetlen érintett sem erősítette meg, igaz, nem is cáfolta. Jelenleg azt sem lehet tudni az érdi klub kiket igazol a 2020–2021-es szezonra. 


– Nagyon jó meccset játszottunk – mondta Janurik Kinga a handballerd.hu-nak. – Mindenki, aki látta, élvezte. Szomorú vagyok, mert a kezünkben volt a sorsunk a döntetlenhez és a győzelemhez is. A kézilabdában szerencse is kell, amely most nem a mi javunkra döntött, de nincs idő keseregni, mert sok mérkőzés vár ránk. Szeretnénk továbbjutni, és ezért mindent meg fogunk tenni.

Ezeken a mérkőzéseken szurkolhatunk az érdi lányoknak

T. Mészáros András: Folytatni kell, amit elkezdtünk

– Rettenetesen bíztam a legalább egygólos győzelemben – árulta el a Lokál Extrának T. Mészáros András, Érd korábbi polgármestere, aki szerint az utolsó percben taktikai hiba miatt úszott el a győzelem, vagy az egy pontot érő döntetlen lehetősége. A város korábbi első embere mindig kiemelt figyelmet szentelt az érdi kézilabdának. Az ő polgármestersége alatt született meg az a sportkoncepció, amely a 2011–12-es idényben meghozta az áttörést a csapatnak: az előző évi 9. helyről a 4.-re ugrottak fel.

– 2019. nyarán megrendeltük a kézilabda stratégiánk frissítését, aktualizálását. Ez szeptemberre elkészült. Győrfi János úrral, aki megfogalmazta, elkészítette, bemutattuk a nyilvánosságnak, s csak remélem, hogy utódaink azt alkalmazni fogják. Nagyon büszke vagyok az érdi kézilabdaklub pályafutására, hiszen azóta hétszer voltak 3. helyezettek, egyszer pedig a 4. helyen végeztek. Jelenleg kettős ügyvezetés van az Érdi Sport Kft. élén, júliusban veszi át teljesen a jelenlegi városvezetés által megbízott új ügyvezető az irányítást. Őszintén remélem, hogy folytatja azt a szakmai munkát, azt a szemléletet, amely ezeket az eredményeket hozta. Bizakodó vagyok, hiszen a helyezések magukért beszélnek – fejtette ki a politikus a kézilabda jövőjével kapcsolatos reményeit. Mint elárulta, ő is hallotta a Janurik Kinga eligazolásával kapcsolat szóbeszédet.

– Hivatalos információm ezzel kapcsolatban nincs, de én azt vallom, ha egy játékos tovább szeretne lépni, engedni és támogatni kell. A játékosok a karrierjüket és az egzisztenciájukat, vagyis a jelenlegi és a jövőbeli életüket építik az élsportban. Nem szabad megsértődni, hagyni kell, hogy úgy tegyék, ahogy azt a legjobbnak érzik.

Így kerek a világ

A tavalyi év utolsó mérkőzésén, december 29-én nem csak a 10 gólós, magabiztos győzelemnek örülhettek a csapat szurkolói. Az Alba Fehérvár elleni küzdelemre ellátogatott Katarina Krpez Slezak, az Érd női kézilabdacsapatának szerb jobbszélsője, a magyar élvonal háromszoros gólkirálya is. A világbajnoki ezüstérmes játékos a szezon elején jelentette be, hogy anyai örömök elé néz, mostanra pedig, ahogy a képen is látható, szépen kikerekedett.

Kripi szépen megőrizte sportos formáját, csak a pocakja gömbölyödik / Fotó: Handballerd.hu

Ilyennek ismertük őt a pályán /Fotó: wikipedia

A Lokál Extra úgy tudja, a baba érkezését január végére, február elejére várják. Értesüléseink szerint a szülők, Katarina és a szintén magyar felmenőkkel rendelkező férje, Slezak Dalibor nem szeretnék tudni, kislányt vagy kisfiút hoz-e a gólya, ez majd csak a szülőszobában derül ki, azon a bizonyos, most már egészen közeli nagy napon. 

 

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.