EUR: 355,20 Ft
CHF: 332,21 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb X.kerület XIV.kerület

Jubilált az Educatio kiállítás

Huszadik alkalommal rendezték meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. Az oktatási seregszemlén a pályaválasztás előtt álló fiatalok interaktív programokon vehettek részt, és megismerkedhettek a felsőoktatás aktualitásaival.

A Hungexpóra szervezett eseményen közel 140 kiállító − köztük több mint tíz ország mintegy hatvan felsőoktatási intézménye − várta a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól tájékozódhattak a hazai szakképző iskolák, egyetemek, főiskolák képzéseiről, felmérhették felvételi esélyeiket, és megismerhettek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket.


Öt magyar intézmény a világelitben

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az eseményen úgy fogalmazott, a tudás megszerzése nem egyszerű feladat, és már annak elején fontos döntést kell hozniuk a fiataloknak a megfelelő szakterület megválasztásával.

Kiemelte: a magyar egyetemek hazai és nemzetközi presztízse lényegesen javult, amit az is mutat, hogy jelentősen nőtt a külföldi hallgatók száma a felsőoktatás 2014-ben megkezdett reformjának köszönhetően.
Ismertetése szerint 2019-ben öt magyar felsőoktatási intézmény is bekerült a világ legjobb ezer egyeteme közé.

− Az első 600-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem, az első 900-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a legjobb ezerben pedig a Semmelweis és a Debreceni Egyetem szerepel − sorolta az eredményeket.

Minden lehetőséget felvázoltak

A rendezvényen az Oktatási Hivatal munkatársai a felvételi eljárás szabályairól, részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatták az érdeklődőket, valamint a háromnapos rendezvényen számos, a felsőoktatás új módszereit bemutató eladáson és interaktív programon is rész lehetett venni. A szakkiállításon a Diákhitel Központ Zrt. és több diákmunka-szövetkezet munkatársai is jelen voltak.

Kapcsolódó Cikkek