EUR: 353,72 Ft
CHF: 330,84 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Sport

Kammerer Zoltán 42 évesen ráhajt az olimpiai aranyra

Vajon mi hajtja még a majd’ 42 éves Kammerer Zoltánt, hogy naponta szenvedjen az edzéseken? Háromszoros olimpiai bajnok kajakozóként nyugodtan hátradőlhetne, de nem, ő megküzd a tokiói repülőjegyért. Sőt, újra nyerni akar.


MTI Fotó: Kovács Tamás

A két edzőtáborozás közötti szűkös időbe beiktatott könyvbemutató utáni röpke időben csípte el a Lokál Kammerer Zoltánt, aki a róla megjelent könyv kapcsán megjegyzi: megtisztelő, de ő még nem írt volna magáról. Azonban lesz ideje átolvasni, hiszen évente kb. negyven hetet tölt táborokban, hozzávetőleg az egyharmadát külföldön.


– Ennyi idő után is nehéz megszokni, de azért ennek is megvan a maga szépsége, sőt bizonyos értelemben függőséget is okozhat az edzőtábori élet – magyarázza Kammerer.  – Mindenesetre profi csomagolónak számítok, pedig sokszor otthon hagyok egy-egy olyan apróságot, mint papucs, pizsama, vagy borotvahab.

A háromszoros olimpiai bajnokban még mindig van elég lendület és elszántság, amit ő csak úgy fogalmaz meg, hogy egyszerűen imádja a kajakozást. Ha történetesen korábban vonul vissza, alighanem számtalanszor feltette volna magának a kérdést, mi lett volna, ha folytatja.


MTI/Kovács Tamás

 

– Nos, így legalább nem tehetek magamnak szemrehányást, Tokióig egész biztosan folytatom, bár előbb sok-sok veríték árán meg kell szereznem a repülőjegyet. Ha kijutok, természetesen nyerni szeretnék, bár ennyi idősen már az is szép teljesítmény lesz, ha rajthoz állhatok valamelyik szám döntőjében. Nem lesz egyszerű. Az olimpia utáni időszakról azonban még nincsenek pontos elképzeléseim. Annyit tudok, hogy a sport közelében szeretnék maradni, és nem feltétlenül edzőként. Ja, és egy darabig csak lazsálnék, meccseket néznék, mert imádom a focit. Annak idején én is megpróbálkoztam vele, de a magyar labdarúgó-szurkolók és a kajakozás szerelmeseinek szerencséjére még időben felismertem korlátaimat.

S mi lesz, ha nem jut ki Tokióba? Nincs B terve, ráér ilyesfélét kovácsolni, ha nem lesz meg a kvóta, de erre még gondolni sem akar.

Kapcsolódó Cikkek