EUR: 353,59 Ft
CHF: 327,34 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb VIII.kerület

Kampányígéretei ellenére bérlakásokat adna el Pikó?

A kampányban tett ígéretei ellenére idén mintegy hatvan bérlakást adna el az ellenzéki támogatással megválasztott Pikó András józsefvárosi polgármester. Ez pont az ellenkezője a meghirdetett bérlakásprogramnak – jelentette ki a Fidesz–KDNP kerületi frakcióvezetője.

Min töri a fejét vajon Pikó András?
(fotó: MTI/Mohai Balázs)

Vörös Tamás közölte, hogy az önkormányzat tulajdonosi bizottságának múlt csütörtöki ülésére készült előterjesztés szerint a kerület vezetése első körben nyolc bérlakást adna el, azok értékesítését azonban semmi nem indokolja.


− Gazdasági indoka nem lehet az eladásnak, hiszen az előző, fideszes vezetés 13 milliárd forinttal a kasszában adta át a kerületet a balliberális polgármesternek − tette hozzá. Mint mondta, a kampány pont arról szólt, hogy ezerötszáz bérlakást utalnak majd ki az igénylőknek. Ennyi viszont sosem állt rendelkezésre, jelenleg Pikó András pedig már csak nyolcszáz lakásról beszél.

Micsoda fordulatok!

A kampányidőszakban még mást ígért
(MTI/Balogh Zoltán)

Pikó András kampányában azt ígérte, a jövőben nő majd a VIII. kerületi bérlakásállomány, nem privatizálják az önkormányzati lakóházakat, és a magánberuházásban megépülő házakban lakásokat vásárolnak, valamint létrehozzák a lakásügynökséget. Ezzel megy szembe a mostani javaslat.

 

„Kérjen elnézést a becsapott józsefvárosiaktól!”

Vörös Tamás nem hagyná, hogy elherdálják a lakásokat (fotó: facebook)

Vörös Tamás kijelentette, elítélik a városrész vagyonának elherdálását, és felszólítják a polgármestert a bérlakáseladások felfüggesztésére és a felelős ingatlanpolitika megkezdésére.

− Kérjen elnézést a becsapott józsefvárosiaktól! – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.