EUR: 353,47 Ft
CHF: 333,04 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület

Kedvezményekkel ünnepel a könyvtár

Az idén 20 éves Óbudai Platán Könyvtárban a kisgyermekes családoktól kezdve a tini és aktív dolgozói korosztályon át egészen a nyugdíjasokig mindenki megtalálhatja az őt szórakoztató olvasmányokat. A jubileumi születésnap alkalmából egész évben különleges kedvezményekkel várják a látogatókat.

20 évesek, figyelem!

Húsz éve, hogy az Óbudai Platán Könyvtár megnyitotta kapuit Óbudán, az Arató Emil téren az olvasást, a kulturális kikapcsolódást kedvelő látogatók előtt. Az évforduló alkalmából idén december 31-ig ingyen iratkozhat be vagy hosszabbíthatja meg könyvtári tagságát a központi és  a fiókkönyvtárban az, aki szintén 2020-ban tölti be 20. életévét.

Pőcze Márta, a könyvtár vezetője elmondta, a Platán közkönyvtárként miden műfajban, szinte minden témát lefedve szerzi be az újdonságokat és a klasszikusokat. A mesekönyvektől kezdve a képregényeken, a krimiken, a klasszikus szépirodalmon keresztül a szakkönyvekig válogathatnak az olvasók.


– Hiszünk abban, hogy a könyvtárlátogatás, rendezvényeink közös élménye, az olvasmányok kiválasztása, a könyvek együtt olvasása – akár egymásnak, akár csak egymás mellett, akár helyben, a könyvtárban, akár otthonunkban olvasva – hiánypótló kulturális kikapcsolódást jelenthet ma a családok számára.

Családbarát

Az Óbudai Platán Könyvtárt és Ezüsthegyi Könyvtárát legnagyobb arányban családok látogatják, ezért a kifejezetten nekik szóló kulturális rendezvények és dokumentumok (könyvek, hangoskönyvek, folyóiratok, filmek) mellett 2018 óta él a családi kedvezmény is. Egy beiratkozott családtag esetében a további családtagok fél áron válthatnak könyvtári tagságot, ahogyan a gyeden, gyesen, gyeten lévő anyukák vagy apukák is, a diákigazolvánnyal rendelkező, 16 évesnél idősebb diákok és a 70 év alatti nyugdíjasok. Ingyenes a beiratkozás 16 év alatt és 70 év fölött.

 

Dupla élmény, dupla választék

A Platán Könyvtár fiókkönyvtára, az Ezüsthegyi Könyvtár 2018-ban költözött át a békásmegyeri Csobánka térről az Ezüsthegy utcába, ahol több mint háromszor akkora helyen fogadja olvasóit a felújított könyvtárépület. Kedvezményes közös tagsági díjat vehetnek igénybe azon olvasók, akik az Óbudai Platán Könyvtárba és fiókkönyvtárába, valamint az Ezüsthegyi Könyvtárba is beiratkoznak. Dupla olvasójegy, dupla tagság, dupla választék, dupla élmény.

Ingyenes wifi és pingpong

A könyvtár látogatása, az állományfeltáró eszközök, a könyvek, napilapok, folyóiratok helyben történő olvasása, a rendezvényeken való részvétel, az épületek kertjeinek és a wifinek saját gépről történő használata 2020-ban is ingyenes és nyilvános. Aki kulturális környezetben töltődne fel, szívesen részt venne író-olvasó találkozókon, vagy csak pingpongozna egyet nyáron a kertben, nyitvatartási időben, ingyenes regisztrációval bármikor megteheti. Beiratkozni akkor szükséges, ha a látogató a dokumentumok (könyv, hangoskönyv, folyóirat, napilap, DVD-film) közül kölcsönözni, hazavinni szeretne.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.