2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Készüljön! Ónos eső már van, érkezik a hózápor

Nem szabadulunk ettől a lehangoló időtől az elkövetkező napokban sem. Változás abban lesz, hogy az ónos eső mellé már havazás is várható.

Pénteken többnyire borult, párás, több helyen ködös idő várható, csak helyenként – ma főként a magasabban fekvő helyeken és északon, északkeleten, holnap elsősorban keleten – süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap.


Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, de ma az Észak-Dunántúlon, holnap a középső tájakon néhol megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában -2 és +2 fok között alakul, de ahol kisüt a nap, ott ennél pár fokkal enyhébb lehet az idő.

Így lesz ez szombaton is, amikor többnyire erősen felhős vagy borult, párás, több helyen ködös idő várható, de főként a középső tájakon szakadozások lehetnek. Hószállingózás, szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A délkeleti szél jobbára mérsékelt marad, de Sopron térségében időnként megélénkül a délkeleti szél. Hajnalra általában 0 és -7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult, keleten párás, foltokban ködös időre számíthatunk. Főként a Dunántúlon elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás, havas eső. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

Kapcsolódó Cikkek