EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Sport

Kézilabda Eb – Laurencz Laci bácsit lenyűgözi a csapat

Kishitűeknek adhatnának tanácsot Mikler Rolandék. A kézilabda-válogatott menetel az Eb-n, és a Szlovénia elleni 29-28-as győzelem után közel került az elődöntő. Laurencz László, a sportág atyamesterét is lenyűgözte a gárda.


MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren


MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

– Nem találom a szavakat, egyszerűen lenyűgöző a fiúk teljesítménye, főleg annak fényében, hogy – úgymond – nem igazán széles körben ismert fiatalokkal utaztak ki – nyilatkozta a Lokálnak a legendás, 85 éves szakember, és hozzátette: jól kiszúrtak vele a Szlovénia elleni győzelemmel, mert annyira beleélte magát a meccsbe, hogy alig tudott elaludni.


Fotó: Mészáros Diána

Ezek után már semmi sem lepné meg, azt is simán elképzelhetőnek tartja, hogy az elődöntőbe jutnak a fiúk. Persze – figyelmeztetett –, nem szabad túlzásokba esni, a legfontosabb, hogy esélyünk legyen kijutni az olimpiára.

– A siker kulcsát több összetevőben kereshetjük. Nagyon ambiciózus, fiatal a gárda, akiről keveset tudtak az ellenfelek, és talán még a szakmai stáb előtt is újabb erényeket csillogtattak meg. Ráadásul remek közösséget alkotnak. A stábtagok – mindegyikük kimagasló képességű játékos volt – is jól kiegészítik egymást, és merész, de sikeres taktikát dolgoztak ki. Bízom a jó folytatásban.

Ma este 20.30-kor (Sport 1) Magyarország–Svédország holnap pedig Portugália jön. A csoport első két helyezettje elődöntős, a harmadik az ötödik helyért játszhat. A magyar csapatnak 4 pontja van, de az egymás elleni eredmény miatt Szlovénia előtt végezhetünk, ha pontegyenlőséggel zárunk.

Kapcsolódó Cikkek