EUR: 337,17 Ft
CHF: 317,73 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Sport

Kézilabda Eb – Laurencz Laci bácsit lenyűgözi a csapat

Kishitűeknek adhatnának tanácsot Mikler Rolandék. A kézilabda-válogatott menetel az Eb-n, és a Szlovénia elleni 29-28-as győzelem után közel került az elődöntő. Laurencz László, a sportág atyamesterét is lenyűgözte a gárda.


MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren


MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

– Nem találom a szavakat, egyszerűen lenyűgöző a fiúk teljesítménye, főleg annak fényében, hogy – úgymond – nem igazán széles körben ismert fiatalokkal utaztak ki – nyilatkozta a Lokálnak a legendás, 85 éves szakember, és hozzátette: jól kiszúrtak vele a Szlovénia elleni győzelemmel, mert annyira beleélte magát a meccsbe, hogy alig tudott elaludni.


Fotó: Mészáros Diána

Ezek után már semmi sem lepné meg, azt is simán elképzelhetőnek tartja, hogy az elődöntőbe jutnak a fiúk. Persze – figyelmeztetett –, nem szabad túlzásokba esni, a legfontosabb, hogy esélyünk legyen kijutni az olimpiára.

– A siker kulcsát több összetevőben kereshetjük. Nagyon ambiciózus, fiatal a gárda, akiről keveset tudtak az ellenfelek, és talán még a szakmai stáb előtt is újabb erényeket csillogtattak meg. Ráadásul remek közösséget alkotnak. A stábtagok – mindegyikük kimagasló képességű játékos volt – is jól kiegészítik egymást, és merész, de sikeres taktikát dolgoztak ki. Bízom a jó folytatásban.

Ma este 20.30-kor (Sport 1) Magyarország–Svédország holnap pedig Portugália jön. A csoport első két helyezettje elődöntős, a harmadik az ötödik helyért játszhat. A magyar csapatnak 4 pontja van, de az egymás elleni eredmény miatt Szlovénia előtt végezhetünk, ha pontegyenlőséggel zárunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szávay Ági újra nagy versenyen jut szóhoz

  Szávay Ági újra nagy versenyen jut szóhoz

  Szávay Ági újra nagy versenyen jut szóhoz. Igaz, nem a pályán, az egykori kiváló teniszező a budapesti Fed-kupa-döntőnek, a világ legrangosabb női teniszcsapatversenyének nagykövete.

 • Nap képe: Tökéletes hasonmás

  Nap képe: Tökéletes hasonmás

  Tökéletesen élethű szobrot állítottak Peléről a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) székháza elé, ahol a rajongók már meg is rohamozták a az életnagyságú alkotást, hogy szelfit készítsenek előtte.

 • Rommá verte Wildert a „Gipsy King”

  Rommá verte Wildert a „Gipsy King”

  Tyson Fury tett róla, hogy ne legyen veretlen többé Deontay Wilder. Magyar idő szerint vasárnap hajnalban ismét összecsapott egymással a két nehézsúlyú világbajnok.