EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Sport

Kézilabda Eb – Most már Tokióért harcolnak

Csoda történt Malmőben. A magyar férfi kézilabda-válogatott 24-18-ra verte Izlandot az Eb-n, és ezzel a középdöntőbe jutott. A kissé tartalékos, megfiatalított csapat számára elérhető közelségbe került az olimpiai selejtező.


MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

A vérmesebb szurkolók máris a dobogó valamelyik fokára álmodják a fiúkat. Pedig az első félidő a jó kezdés után nem sok jót ígért, Izland fordított, ötgólos előnyt szerzett. Aztán a második félidőben beindult a magyar henger. Okatatófilmeket lehetett volna forgatni a magyar védekezésről, Mikler Roland parádés védései pedig rémálmaikban fogják kísérteni az izlandiakat.


– Ezeket a játékosokat most megismeri Európa. Ez fontos állomás minden fiú pályafutásában, életében, és sokat hozzátesz az önbizalmukhoz – mondta Gulyás István szövetségi kapitány.
Szita Zoltán balátlövő szerint az első felvonásban nem találták az izlandiak ellenszerét, kapkodva kézilabdáztak a nyitott védelem ellen.

A csoportkört két győzelemmel és egy döntetlennel elsőként záró magyar együttes a maximális két pontot viszi magával a középdöntő II. csoportjába, melynek mérkőzéseit péntektől szintén Malmőben rendezik.


A magyar válogatott mérkőzései a középdöntőben:
péntek: Magyarország–Norvégia 18.15
vasárnap: Magyarország–Szlovénia 16.15
kedd: Magyarország–Svédország 20.30
szerda: Magyarország–Portugália 16.00

A Lokál a nem várt fényes siker után megszólaltatott néhány kézilabdázó szakembert.

– Örülök, hogy élt a lehetőséggel ez a fiatal csapat – nyilatkozta a Lokálnak Mocsai Lajos, korábbi szövetségi kapitány, az MKSZ tiszteletbeli elnöke. – Szinte eksztázisban, és mégis fegyelmezetten játszottak. Ha így folytatják akár a négy közé is juthatnak. Legalábbis a lehetőség adott. Minden világversenyen van egy meglepetéscsapat, örülök, hogy ezúttal a miénk az.

Skaliczki László volt szövetségi kapitány: – Egy motivált, önbizalomtól duzzadó gárda szerzett csodálatos perceket a szurkolóknak. Látszott, hogy a fiúk élvezik a játékot, gördülékeny volt a csapatmunka. Ha a kulcsemberek, illetve a helyetteseik regenerációja jól sikerül, még messzebbre juthatnak Miklerék. Karnyújtásnyi közelségbe került az olimpiai selejtező.

Marosi László, a szövetség elnökségi tagja, korábbi válogatott játékos: – Röviden össze tudom foglalni: nagybetűs csapatmunka volt. Mindenki beletette magát, a padon ülőktől kezdve a stábtagokig. A legmerészebb álmainkat is felülmúlták, szóval, drukkoljunk tovább!

Bodó Richárd, a szegediek sérülés miatt itthon maradt játékosa: – Fáj a szívem, hogy nem lehetek a csapattal. Csodát tettek, az utolsó tíz percet végigbeszéltük telefonon a másik sérült játékostársammal, Lékai Mátéval, együtt dobbant a szívünk a pályán küzdőkkel.

Kapcsolódó Cikkek