2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Életmód

Kiadások, amelyeket bátran kiszervezhetünk az online térbe

Ma már nemcsak az irodába rendelünk ételt, hanem akár egy családi eseményre vagy a diákok a suliba is szívesen összedobják a pizzára valót. Nem csupán az étkezési szokásainkat, de számos más tevékenységet is kiszerveztünk az online térbe. Nézzük, melyek azok, amelyekkel valóban időt spórolunk, és ritkán okozhat csalódást.

Profimedia

Pincér a netről


Reggelire, ebédre, vacsorára, sőt még a késő éjjeli mozizáshoz is előszeretettel rendelünk ételt. A NetPincér 2019-es adatai szerint sláger az olasz, az amerikai és a magyaros konyha. Mindössze tíz másodpercre volt szüksége a leggyorsabb NetPincérezőnek, hogy kiválassza az aznapi menüt, míg a leglassabb fogyasztó majdnem két órán keresztül böngészett, mire rányomott a rendelésre.  Volt, aki szinte az év minden napján az ételrendelést választotta: az előző év rekorderénél összesen 336 alkalommal járt ételfutár, ráadásul a felhasználó minden alkalommal magyaros ételeket rendelt. 2019-ben a legnagyobb rendelésre költött összeg 260 ezer forint volt, amiből egy felhasználó 130 gírosztekercset vásárolt. A top 3 leggyakrabban rendelt étel egyébként a hasábburgonya, a gírosz és a karácsonykor is hódító hawaii pizza volt, illetve a somlói galuska és a palacsinta. A statisztikákon a karácsonyi lakomák és az új évi fogadalmak is meglátszanak: az ünnepi időszakok után megfigyelhető volt az egészségtudatos ételek iránti növekvő kereslet.

 

Image / Profimedia

Legyünk Wish lányok!
Wish lányoknak nevezik azokat, akik az internetről rendelik a ruhát, a cipőt és a táskát. Ezzel rengeteget spórolnak, hiszen gyakran összehasonlítják az árakat, megnézve más webshopok kínálatát. Egy, a vásárlási szokásainkról szóló kutatás szerint, online úgy indulunk neki a vásárlásnak, hogy egy kiszemelt divatáru után kezdünk el kutatni, zömmel olyan webshopokban, melyek több márka kínálatát is felvonultatják. Így szélesebb körből, tudatosabban választhatjuk ki, hogy végül mi kerül a kosárba. A netes ruha-, cipő-, táskaválasztás  azért is lehet jóval praktikusabb, mert a fast fashion üzletek teljes kínálatát gyorsan lecserélik, ezért sokszor az egyszer már jól bevált termékből csak online tudunk újat vásárolni. Az online ruhavásárlással rengeteg időt spórolhatunk, hiszen nem kell sorban állni a próbafülkék vagy a kasza előtt, és ha valami nem passzol méretben, a webes üzletek utólag  is kicserélik.


Profimedia

Szokásos nagybevásárlás
Az élelmiszer-nagybevásárlásnál nem kell gondolkodnunk a vásárlólistán, és azokat a kellemetlen helyzeteket is elkerülhetjük, amikor otthon, utólag, már a boltból hazaérve csapunk a homlokunkra, hogy mi mindent felejtettünk el megvenni. Ha webshopból vásárolunk, minimalizálhatjuk ezeket a veszteségeket, például azzal, hogy bevásárlás közben benézünk a kamrába vagy a hűtőbe. A cipekedésnél pedig kényelmesebb ajtót nyitni a futárnak.

Profimedia

Trendi kencefice 
A kozmetikumokat áruló webshopokkal is rengeteg időt spórolhatunk, különösen akkor, ha a kedvenc parfümünk  vagy a jól bevált alapozónk fogyott ki. Arra azonban érdemes figyelni, hogy rúzst, körömlakkot és más sminkterméket ne feltétlenül online rendeljünk, mert ezek színe vagy állaga előfordulhat, hogy más a valóságban, mint a képernyőn.

 

 

Fotó: Promenád.hu

Belépő, bárhová
Online megrendelve az új  könyveknél is szuper akciókat, előrendelési vagy szezonális leértékeléseket foghatunk ki. Ha antik vagy használt kötetekre vadászunk a neten, akkor szinte pár száz forintért, esetleg ingyenkincsekhez  juthatunk a könyvcserélő netes csoportokban. Érdemes böngészni akkor is, ha színházi előadásra, koncertre, fesztiválra, sporteseményre szeretnénk menni. Egyszerűen, egy helyen, időt spórolva, sőt nem ritkán olcsóbban juthatunk  belépőhöz, amelyek legtöbbször mobiltelefonon is bemutathatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így tervezheti meg a főzést

  Így tervezheti meg a főzést

  A korábbi évtizedekben, de még 100 évvel ezelőtt is, az asszonyok az idejük nagy részében otthon tartózkodtak, végezték a ház körüli teendőket. Gyereket neveltek, szabtak-varrtak, mostak, főztek, takarítottak.

 • A személyes kapcsolat még nem protekció

  A személyes kapcsolat még nem protekció

  A munkaerőpiacon a személyes kapcsolatok mobilizálása nem egyenlő a protekcióval, nem egyenlő a mutyival – pedig sokan ezt gondolják. Baráth András elhelyezkedési tanácsadó segítségével összegyűjtöttük, hogyan lehet az álláskeresés során a személyes kapcsolataink kiaknázásávallehetőségekhez jutni?

 • Gyász és vigalom

  Gyász és vigalom

  Száz éve egy becstelen, aljas, velejéig igazságtalan békediktátumot írt alá két totálisan lényegtelen, jellegtelen “politikus”, Benárd Ágoston és Drasche-Lázár Alfréd.

 • Egye meg a test ragasztóját!

  Egye meg a test ragasztóját!

  A kollagén felelős azért, hogy a bőrünk ne száradjon ki, a körmeink ne törjenek le, az izmok növekedni tudjanak, és a csontok ne legyenek sérülékenyek. Gyakorlatilag ez a test ragasztója.