2020. július 13., hétfő
Jenő

Sport

Kivívhatják magukat Tokióba

Ha nem hajszálnyi,de legalább karnyújtásnyi közelségbe került a tokiói olimpia a férfi párbajtőr-csapatnak. A magyar gárda – és korábban egyéniben Siklósi – aranyérmet nyert a heidenheim világkupaversenyen. A németországi világkupán egyébként sokszor a világbajnokságoknál is komolyabb mezőny gyűlik össze.


Udvarhelyi Gábor, szövetségi kapitány
MTI Fotó: Krizsán Csaba


A Rédli András, Siklósi Gergely, Berta Dániel, Andrásfi Tibor alkotta csapat számára már az oroszok legyőzése is megsüvegelendő teljesítmény volt, amaly feldobta a társdaságot. Olyannyira, hogy simán verték Svájcot és az olimpiai bajnok franciák ellen is kitartott a lendület. Főleg Bertáé, aki az utolsó asszóban a világbajnok és háromszoros Eb-győztes Yannick Borellt verte 8-5-re, így 45-43-ra nyert a magyar csapat.
– Kétségtelen, nagy lépést tettünk Tokió felé, a repülőjegy azonban még messze nincs a kezünkben – nyilatkozta a Lokálnak Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány. – Sajnos, a csillagok állása nem nagyon kedvez nekünk, hiszen Egyiptom a 16 közé jutott, és úgy néz ki, hogy ezzel kiütött egy európai nemzetet. Az oroszok a legnagyobb riválisaink, a következő két világkupán a legjobb négy között kell lenni, s akkor alighanem olimpiai résztvevő lesz a párbajtőr csapat.
A férfi kardozóknak csak matematikai esélye van arra, hogy lemaradjanak Tokióról, és esélyes az ötkarikás szereplésre a  női kard, tőr csapat.

 

Kapcsolódó Cikkek