EUR: 355,19 Ft
CHF: 332,54 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Külföld

Köd miatt zuhanhatott le Kobe Bryant gépe

Az egész világot sokkolta, mikor kiderült, hogy vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, amerikai profi kosárlabdázó-legenda és kislánya, Gianna egy helikopterszerencsétlenségben az életüket vesztették.
Vasárnap délelőtt a Kaliforniában található calabasasi hegyoldalnak ütközött egy helikopter nagyjából délelőtt 10 órakor. A balesetben Kobe Bryant és 13 éves szintén kosárlabdázó kislánya, Gianna is azonnal szörnyet halt másik hét utasával együtt. A pontos körülmények egyelőre nem tisztázottak, az azonban már szinte biztos, hogy nem a közel harmincéves gép műszaki meghibásodása okozta a balesetet, hanem a rossz látási viszonyok. Vasárnap délelőtt ugyanis akkora köd volt azon a területen, hogy még a Los Angeles-i rendőrség is visszahívta két, a nap huszonnégy órájában a városrész felett járőröző helikopterét. A TMZ információi szerint a helikopter pilótája folyamatos rádiókapcsolatban volt egy légiforgalmi irányítótoronnyal, a becsapódás előtti utolsó pillanatokban pedig figyelmeztették, hogy túl alacsonyan repülnek. A baleset megrázta a világot, százak tették tiszteletüket a Los Angeles Lakers csapatának otthona – melynek korábban Bryant dobóhátvédje és csapatkapitánya volt –, a Staples Center előtt.

Sokkoló részletek a tragédiáról
Kobe Bryant és 13 éves lánya, Gianna, Oringe megyéből tartottak Thousand Oaksba a kislány egyik csapattársával Paytonnal és szüleivel, hogy mindannyian időben érkezzenek a Fekete Mamba sportakadémia hétvégi edzésére. A gépen összesen kilencen veszítették életüket, mindannyian azonnal szörnyet haltak az ütközésben, a gép ugyanis azonnal kigyulladt.


Profimedia

Különleges kapcsolat
Kobe és Gianna különleges kapcsolatban álltak, Kobe útját járta ugyanis Gigi, aki apjához hasonlóan szintén profi kosarasnak készült. Ahova csak tehették együtt mentek.


Legkisebb lánya még csak hét hónapos

A 41 évesen elhunyt kosárlegenda hét hónappal ezelőtt ismét apa lett, felesége Vanessa ugyanis nyáron adott életet legkisebb lányuknak, Capri Kobe Bryant-nek.


Fotó: instagram

Profimedia

Bryant előtt tisztelegtek a Grammyn
A tragédia vasárnap délelőtt történt, a Grammy-gálát pedig aznap este tartották, ahol többen is megemlékeztek a legendás sportolóról. Alicia Keys, egy dalt énekelt, a legenda tiszteletére, az Aerosmith csapata pedig az előadásuk végén egy „Bryant 24” feliratú mezt tartott a magasba.

Profimedia

Kobe Bryant fotó:  Profimedia

Kapcsolódó Cikkek