2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Belföld

Kormányszóvivő: Ne az emberekkel fizettessék meg a klímavédelem árát – Videó!

Videót tett közzé Facebook oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, amiben Magyarország klímacéljairól és a kormány elkötelezett harcáról beszél a klímasemlegesség eléréséért.

“A cél, hogy 2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, 2050-re pedig szeretnénk elérni a klímasemlegességet is. Magyarország támogatja az unió 2050-es klímavédelmi céljait is, de ahogy minden más kérdésben, ebben is a magyar emberek érdekeit képviseljük. A környezetvédelem közös ügyünk, vigyáznunk kell erre a csodás országra” – mondta a kormányszóvivő közösségi oldalára feltöltött videójában.


A természetvédelem közös ügyünk

A környezetvédelem közös ügyünk, vigyáznunk kell erre a csodás országra. A kormány már évek óta a cselekvés útján jár, a klímasemleges energiatermelés tekintetében hazánk jobban teljesít, mint az Európai Unió legtöbb országa. A cél, hogy 2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, 2050-re pedig szeretnénk elérni a klímasemlegességet is.Magyarország támogatja az unió 2050-es klímavédelmi céljaiat is, de ahogy minden más kérdésben, ebben is a magyar emberek érdekeit képviseljük. Ezért az a feltételünk, hogy:- ne az emberekkel fizettessék meg a klímavédelem árát- ne emelkedjenek az energia- és élelmiszerárak- ne csökkenjenek a kohéziós források, fizessenek a gazdag és szennyező országok- atomenergia nélkül nincs hatékony kibocsátás-csökkentés, ezért támogatni kell azt

Közzétette: Szentkirályi Alexandra – 2020. január 14., kedd

“A kormány már évek óta a cselekvés útján jár, a klímasemleges energiatermelés tekintetében hazánk jobban teljesít, mint az Európai Unió legtöbb országa. A cél, hogy 2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, 2050-re pedig szeretnénk elérni a klímasemlegességet is – tette hozzá.  Magyarország támogatja az unió 2050-es klímavédelmi céljait is, de ahogy minden más kérdésben, ebben is a magyar emberek érdekeit képviseljük.”

“Ezért az a feltételünk, hogy:

  • ne az emberekkel fizettessék meg a klímavédelem árát
  • ne emelkedjenek az energia- és élelmiszerárak
  • ne csökkenjenek a kohéziós források, fizessenek a gazdag és szennyező országok
  • atomenergia nélkül nincs hatékony kibocsátás-csökkentés, ezért támogatni kell azt”

mondta Szentkirályi Alexandra.


Kapcsolódó Cikkek