EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Debrecen

Közel 200 szak várja a felvételizőket a Debreceni Egyetemen

Debrecen – A nemzetközi rangsorokban is előkelő helyen szereplő Debreceni Egyetem (DE) hazánkban az egyik legszélesebb kínálattal, 197 szakkal, köztük 6 új képzéssel várja a felvételizőket. Az intézmény 14 karán szinte valamennyi, összesen 12 képzési terület közül választhatnak a jelentkezők, ez pedig egyedülálló Magyarországon.

A DE bátran pályázhatna a leginnovatívabb felsőoktatási intézmény címére is, hiszen egyike az öt magyar kutatóegyetemnek, világszínvonalú laboratóriumokkal, és olyan szabadalmakkal a háta mögött, mint a titánhab, az elektromos kukásautó, valamint a szuvidáló kamra. A hallgatók és a kutatók az intézmény több száz hazai és külföldi ipari partnerének segítségével kereshetik a választ a világ nagy kérdéseire.


A repülőgép-alkatrészeket tervező és gyártó német Diehl Aviation gépészeti tervező laboratóriumában a műszaki karon
MTI/Balázs Attila

A Debreceni Egyetem nyújtja a legkiválóbb hallgatói szolgáltatásokat, összesen 8 campuson. A tanulás fáradalmait jelenleg 16 kollégiumban, az elmúlt években történt korszerűsítéseknek köszönhetően, többségében szállodai minőségű, de kedvező árú szobákban pihenhetik ki, közel 5 ezer férőhelyen.

A szeptemberben induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni, a ponthatárok pedig a Campus Fesztivál ideje alatt derülnek majd ki várhatóan július 23-án.


Egy hallgató, kilenc diploma

A DE a legnemzetközibb egyetemi közösség, hiszen több mint 28 ezer hallgatója közül 6300 külföldi, akik több mint száz országból érkeztek. A legtöbb, csaknem 600 diák Nigériából, a legmesszebbről pedig két új-zélandi fiatal jött, akik 16 ezer km-t utaztak, hogy itt tanulhassanak. Számukra is adott a lehetőség, hogy lekörözzék azt a hallgatót, aki tudomásunk szerint hazánkban a legtöbb, azaz összesen 9 diplomát szerzett a Debreceni Egyetemen 1994 és 2011 között.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.