2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Kaposvár

Középiskolások, olimpiára fel!

Már lehet regisztrálni a 2019–2020-as V4-es Közgazdasági Olimpiára, amelyre Magyarország középfokú oktatási intézményeiben tanuló diákok jelentkezhetnek. A közgazdaságtan kérdésköréhez kapcsolódó megmérettetés 2020. január 20–31. között egy iskolai online fordulóval kezdődik, amit február 29-én egy régiós, majd április 18-án egy országos döntő követ. A tervek szerint a régiós fordulóknak a kecskeméti Neumann János Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a BCE Székesfehérvári Campusa ad otthont, az országos és a nemzetközi döntő helyszíne pedig a budapesti Bölcs Vár lesz.

(fotó: Domján Attila)

A Magyar Közgazdasági Társaság közleményében felidézi: 2018 tavaszán kötöttek együttműködési megállapodást a cseh, lengyel és szlovák testvérszervezetekkel annak érdekében, hogy a négy ország közgazdasági társaságai közös tudományos konferenciákkal és szakmai programokkal járulhassanak hozzá a régió gazdasági növekedéséhez, fejlődéséhez.


A V4-es Közgazdasági Olimpiával kapcsolatos tudnivalók, a felkészülést segítő mintakérdések, illetve az ajánlott szakirodalom is megtekinthető a vetélkedő internetes honlapján, a www.kozgazdasagiolimpia.hu címen. Erről a felületről lesznek elérhetők az online forduló kérdései, és itt lehet regisztrálni is, 2020. január 26-ig – közölte a Magyar Közgazdasági Társaság.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.