EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Extra

KRESZ-vizsga: 25 ezer forintot spórolhatnak a fiatalok

Idén is segítséget kapnak a 20 év alatti fiatalok a jogosítványuk megszerzéséhez. Az intézkedés a fiatalok önálló életkezdését és munkavállalását segíti.

Sok fiatalnak komoly kihívást jelent a jogosítvány megszerzésének finanszírozása, ezért az állam minden, 20 év alatti fiatalnak 25 ezer forint értékben kifizeti a vezetői engedélyhez szükséges KRESZ-vizsga és a hozzá kapcsolódó e-learning vagy tantermi tanfolyam díját. A kormány célja, hogy a pályakezdők elhelyezkedésének ne legyen akadálya a távolság, akár a lakóhelyüktől távolabb is elvállalhassanak egy állást.


A kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához kell beadni elektronikus úton vagy formanyomtatványon. A kedvezmény 2018. júliusi bevezetése óta már több mint 43 ezer fiatalnak nyújtott segítséget az állam a jogosítványuk megszerzéséhez több mint 1 milliárd forint értékben. Tavaly közel 34 ezren kaptak támogatást. A kormány ezzel több mint 830 millió forintos terhet vett le 2019-ben a fiatalok és szüleik válláról.

Profimedia

Kapcsolódó Cikkek

  • Megható! Így vigasztalták Liptai Claudiát

    Megható! Így vigasztalták Liptai Claudiát

    Két héttel Gesztesi Károly halála után a műsorvezető egy újabb bejegyzést osztott meg közösségi oldalán, amiben elárulta, hogy barátai mennyit segítenek neki, hogy feldolgozza azt a mérhetetlen fájdalmat, amit volt férje és gyermekének édesapja elvesztése miatt érez.

  • Kim Kardashian a mellét is sminkeli

    Kim Kardashian a mellét is sminkeli

    Kim Kardashian ismét megmutatta testét Mexikóban, tengerparti fürdőzés közben. A valóságshow sztár egy teljes napot töltött a strandon egy bronzszínű, egyrészes fürdőruhában, ami kevesebbet takar testéből, mint egy bikini.