EUR: 354,90 Ft
CHF: 331,12 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb XVIII.kerület

Kulturális katasztrófa Pestszentimrén

Ugyan Kunhalmi Ágnes, a XVIII. kerület parlamenti képviselője tagja az Országgyűlés kulturális bizottságának, a Szaniszló Sándor által irányított baloldali vezetés szisztematikusan a kultúra ellen dolgozik a kerületben – mondta lapunknak Tóth Kálmán, a Fidesz kerületi frakcióvezetője.

Telt házas események Imrén
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Tóth Kálmán szerint egyre nagyobb a baj Pestszentimrén (fotó: Városkép)

– A tavaly hatalomra került baloldali vezetés alaposan belenyúlt a pestszentimrei közéletbe – tájékoztatta lapunkat Tóth Kálmán. Mint mondta, tizenegy főről hétre redukálták a városrészi önkormányzat létszámát, kiszorítva mások mellett azt a dr. Lévai István Zoltánt, aki ötödik alkalommal nyert egyéni mandátumot a tavalyi választásokon, és alpolgármesterként évekig segítette a kerület és a terület fejlődését. Tette ezt igazi helyi kötődésűként, most viszont a hét főből négyen nem pestszentimrei, hanem pestszentlőrinci lakosok. Nincs szoros kapcsolatuk Imrével, csak úgy, mint Kunhalmi Ágnesnek, a XVIII. kerület parlamenti képviselőjének, akinek az Országgyűlés kulturális bizottsági tagjaként minden bizonnyal feladata lenne a helyi kultúra további építése. Ehelyett a baloldali városvezetés éppen most döntött úgy, hogy a Pestszentimrei Közösségi Házat (PIK) összevonják a Kondor Béla Közösségi Házzal.


Lévai István Zoltán is kiszorították
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Ezzel meg tudják szüntetni az általuk Fideszhez köthetőnek gondolt intézményvezető asszony jogviszonyát és egy telephellyé zülleszthetik az eddig önálló intézményt. Mindezt azért, mert csak így, ezzel az átszervezéssel tudják a kinevezését annullálni – nyilatkozta a Lokál Extrának a Fidesz kerületi frakcióvezetője.

Ennyi volt, PIK?

Lackfi János író a ház könyvtárában
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Pestszentimrének húsz évébe került, hogy művelődési központja legyen és helyben önálló vezetője. Most ezt kívánja eltörölni a Szaniszló Sándor polgármester által irányított kerületvezetés.

Pályázat útján nyert

Szaniszló Sándor és csapata a választások után azonnal nekilátott szétverni a helyi kultúrát?
(MTI/Máthé Zoltán)

Lipcseyné Horváth Ágnes nyílt pályázaton nyerte el a PIK igazgatói posztját tavaly nyáron, amit most csak úgy tud megszüntetni a Szaniszló vezette önkormányzat, ha a PIK-et egy másik intézmény alá betagolja, és ezzel a jogállásváltozással kedve szerint alakíthatja az intézmény jövőjét.

Kapcsolódó Cikkek