2020. július 10., péntek
Amália

Sport

Legjobbjaik nélkül utaznak a kézisek az Eb-re

Kihirdette az osztrák–norvég–svéd közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra utazó magyar keretet Gulyás István szövetségi kapitány, így biztossá vált, hogy Bodó Richárd és Lékai Máté nem tart a csapattal.


MTI/Krizsán Csaba

Bár a szakmai stáb az utolsó pillanatig kivárt, végül biztossá vált, hogy a Szeged balátlövője Bodó Richárd, illetve Lékai Máté, a Veszprém irányítója nem utazhat a kontinensviadalra. Előbbi váll-, utóbbi térsérüléssel bajlódik.


– Reménykedtünk, hogy akár Bodó  válla, akár Lékai térde rendbe jön, esetleg mindketten felépülnek, de sajnos az állapotuk nem engedi meg, hogy teljes értékű munkát végezzenek, így nem tarthatnak velünk. Sajnos így kellett döntenünk, hiszen két meghatározó, klasszis játékosról van szó, azonban tovább kell lépnünk, és nélkülük is megteszünk mindent – mondta Gulyás István szövetségi kapitány a Magyar Kézilabda Szövetség honlapjának.

Bodó klubja honlapján elárulta, hogy nem lett volna értelme kockáztatni, ugyanis a válla nem biztos, hogy bírta volna, ha kétnaponként meccset kell játszania.


– Egy vállsérülés sohasem egyszerű, igaz ez a többi sérülésre is, de nekem most még nem lehet teljes értékű munkát végeznem. Fokozatosan terhelhetem, és fontos a rehabilitáció – fogalmazott.

Az Eb előtti utolsó – zárt kapus – meccsen újra Csehországgal játszottunk, s bár kikaptunk, több játékos, így például Balogh Zsolt és Bánhidi Bence sem lépett pályára, a szakmai stáb főként a fiataloknak biztosított lehetőséget.

A magyar válogatott holnap utazik az E csoport mérkőzéseinek otthont adó svédországi Malmőbe, és január 11-én 16 órakor kezdi meg szereplését Oroszország ellen, 13-án az olimpiai és világbajnok Dániával, 15-én Izlanddal találkozunk.

Kapcsolódó Cikkek