EUR: 355,19 Ft
CHF: 332,24 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Sport

Lékainak is fáj, hogy elbuktunk az Eb-hajrában

A sérülése miatt itthon maradt Lékai Máténak is éppúgy fáj a Portugália elleni kudarc, és a kilencedik helyezés a kézilabda Európa-bajnokságon, mint a válogatott minden tagjának. Csalódott, hiszen hiába kerültünk közel az elődöntőhöz, és az áhított olimpiai selejtezőhöz, végül lemaradtunk.

Veszprém, 2019. február 24.
A veszprémi Lékai Máté a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott Telekom Veszprém – Meskov Breszt mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. február 24-én.
MTI/Bodnár Boglárka

Sajnos, nem történt újabb magyar csoda az Eb-n, az ötkarikás álom szerda este röpke egy óra alatt foszlott szét. Máig nehéz megemészteni a történteket.
„Csalódott vagyok, és még sokáig nyomja majd a lelkemet, hogy nem mehettem el az Európa-bajnokságra, még inkább az, hogy Rió után Tokióban sem lehet ott a magyar férfiválogatott – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Lékai Máté, aki 2012-ben a londoni nyári játékokon az előkelő negyedik helyen végzett csapat tagja volt. – Akkor is a mostani Európa-bajnokság büszke résztvevője lettem volna, ha a csoportkörben háromszor is vereséget szenvedünk. Szerencsére nem így történt, ezért csak gratulálni tudok a játékosoknak. Ez a végkifejlet volt megírva, rossz a szájunk íze, de tovább kell lépni, rendezni a sorokat, és a jövővel foglalkozni.”


Veszprém, 2019. március 30.
A veszprémi Lékai Máté (k) és Frankis Marzo, a portugál Sporting CP játékosa (b) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutásért játszott Telekom Veszprém – Sporting CP visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. március 30-án. A magyar csapat 35-29-re nyert és így kettős győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.
MTI/Bodnár Boglárka

A tavaly novemberben a lengyel Kielce elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen keresztszalag sérülést szenvedett Lékai az év hátralévő hazai és a nemzetközi mérkőzéseit is kihagyta, és csak a nézője lehetett a hajrájához közeledő Európa-bajnokságnak.
„Az eddigi látottak alapján a legjobb négy közé jutottak közül szerintem Norvégia lesz a befutó, ugyanerre a legkevésbé a szlovénok esélyesek – folytatta Lékai. – Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a spanyolok a legjobb négy között mindig is magasabb fokozatra tudtak kapcsolni, nem egyszer Sterbik Árpinak is köszönhetően, mintha a tét emelkedése dobná fel őket. Az eddigi küzdelmek persze nem csak a norvégokból, a szlovénekből és a spanyolokból vettek ki sokat, de a horvátokból is, mindenhol vannak sérültek, és persze váratlan események is összekuszálhatják a terveket. Két nagy vesztese már van az Európa-bajnokságnak, ezek kétségtelenül a franciák és a dánok, most már csak az a kérdés, hogy a véghajrában, az elődöntőben és a döntőben melyik válogatott tudja kétszer egymásután hozni a nyerő formáját és megúszni sérülés nélkül” – hangsúlyozta az irányító, aki szerint most azért kell szurkolni, hogy legalább a magyar női válogatott eljusson a tokiói olimpiára.
Ahogy lenni szokott, a januári férfi Eb után szinte azonnal folytatódnak a nemzeti bajnokságok és az európai klubtornák.
„Január 31-től február 12-ig négyszer egymás után idegenben játszik a Veszprém, egyre keményebb ellenfelekkel. A bajnokságot a Vác ellen kezdjük, aztán a Tatabánya elleni kupamérkőzés is nehéz lesz, de a Porto és a THW Kiel elleni BL összecsapás még nagyobb erőpróba elé állít minket. Szeretnék mielőbb újra a csapat rendelkezésére állni, felvenni a ritmust és úgy játszani, mint novemberi sérülésem előtt” – fejezte be Lékai Máté.

Kapcsolódó Cikkek